Ηνωμένο Βασίλειο-εμβόλιο: Ενέκρινε το εμβόλιο της AstraZeneca [pic,vid]

Ηνωμένο Βασίλειο -εμβόλιο: Ενέκρινε το εμβόλιο της AstraZeneca. Η Βρετανία έχει εγκρίνει τη χρήση ενός δεύτερου εμβολίου COVID- 19, αποτελώντας την πρώτη χώρα που ανάβει το πράσινο φως και έχει την ελπίδα ότι οι προγραμματιστές της θα γίνουν το “εμβόλιο για τον κόσμο”.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας αναφέρει ότι ο Ρυθμιστικός Οργανισμός Φαρμάκων και Προϊόντων Υγειονομικής Περίθαλψης έχει εκδώσει επείγουσα άδεια για το εμβόλιο που έχει αναπτυχθεί από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την AstraZeneca με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο γενικός διευθυντής της AstraZeneca, Pascal Soriot, δήλωσε ότι “σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για εκατομμύρια ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα έχουν πρόσβαση σε αυτό το νέο εμβόλιο. Έχει αποδειχθεί αποτελεσματική, καλά ανεκτή, απλή στη χορήγηση και παρέχεται από την AstraZeneca χωρίς κανένα κέρδος. Πρόσθεσε: “Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πολλούς συναδέλφους μας στην AstraZeneca, στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στην κυβέρνηση του ΗΒ και τους δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες σε κλινικές δοκιμές”. Η μετάλλαξη οδήγησε σε νέες ταξιδιωτικές απαγορεύσεις σε επισκέπτες και αγαθά από το Ηνωμένο Βασίλειο και σε αυστηρότερους περιορισμούς στο εσωτερικό της χώρας. Το νέο στέλεχος ενδεχομένως να είναι έως και 70% πιο μεταδοτικό, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη.

Στις κλινικές δοκιμές το εμβόλιο της AstraZeneca αποδείχτηκε λιγότερα αποτελεσματικό σε σύγκριση με τα εμβόλια των Pfizer και Moderna. Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου διαμορφώθηκε μεταξύ 62% και 90% σε συμπτωματική Covid-19, ανάλογα με το μέγεθος της δόσης. Δύο πλήρεις δόσεις με χρονική διαφορά ένα μήνα περίπου οδήγησαν σε μέτρηση 62%, ενώ μια μικρή ομάδα εθελοντών που στις δοκιμές έλαβε μικρότερη αρχική δόση και στη συνέχεια την κανονική δεύτερη δόση είχε μέτρηση 90% στην αποτελεσματικότητα. Ωστόσο, το εμβόλιο Oxford-AstraZeneca επιτρέπει στο Ηνωμένο Βασίλειο να αυξήσει σημαντικά το πρόγραμμα εμβολιασμού του. Είναι επίσης φθηνότερο από άλλα εμβόλια και δεν χρειάζεται να διατηρείται σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Το εμβόλιο της Oxford-AstraZeneca εγκρίθηκε

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here