Σεξουαλική ζωή: Η επικοινωνία κατά τη διάρκεια του σεξ αυξάνει τη σεξουαλική ικανοποίηση [vid]


Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Sex & Marital Therapy διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που μιλούν και επικοινωνούν στο κρεβάτι τείνουν να είναι πιο ικανοποιημένοι τόσο σεξουαλικά όσο και γενικά στις σχέσεις τους. Τούτου λεχθέντος, να επισημάνουμε ότι οι μη λεκτικές ενδείξεις, άλλως ειπείν, η γλώσσα του σώματος συνυπολογίζονται ως μορφές επικοινωνίας.

Για να καταλήξουν σε αυτά τα συμπεράσματα, οι ερευνητές μελέτησαν περίπου 400 άτομα σχετικά με το πόσο συχνά επικοινωνούσαν κατά τη διάρκεια του σεξ, πώς επικοινωνούσαν (λεκτικά και μη) και πώς και πόσο συχνά επικοινωνούσε ο/η σύντροφός τους. Οι σύντροφοι ανέφεραν επίσης πόσο χαρούμενοι ήταν με τη σεξουαλική τους ζωή, τη σχέση τους και τη σεξουαλική επικοινωνία μέσα στη σχέση τους. Περισσότερη επικοινωνία όλων των ειδών κατά τη διάρκεια του σεξ (είτε λεκτική είτε μη λεκτική) συσχετίστηκε με υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής επικοινωνίας στη σχέση και μεγαλύτερη ικανοποίηση από την επικοινωνία. Με τη σειρά της η ικανοποίηση από την επικοινωνία συνδέεται με μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση. Με άλλα λόγια, όσο περισσότερο οι σύντροφοι επικοινωνούν στο κρεβάτι, τόσο καλύτερο είναι το σεξ.

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το να μιλάς για και κατά τη διάρκεια του σεξ θα προκαλέσει αμηχανία ή θα ζημιώσει τη σεξουαλική διάθεση. Και ορισμένα άτομα μπορεί να ανησυχούν ή να φοβούνται την αντίδραση του συντρόφου τους στην επικοινωνία σχετικά με το σεξ. Αυτός ο φόβος, με τη σειρά του, μπορεί να εμποδίσει την ανοιχτή επικοινωνία.  Δεδομένου ότι τα άτομα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευάλωτα όταν συναντώνται ερωτικά, οι συνέπειες μιας αρνητικής αντίδρασης του συντρόφου κατά την ερωτική πράξη μπορεί να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο από μια αρνητική αντίδραση σε μια λιγότερο ευάλωτη κατάσταση.

Είναι ωστόσο ιδιαιτέρως σημαντικό να ξεπεράσουμε τους φόβους μας της έκθεσης κατά τη διάρκεια της ευάλωτης ερωτικής πράξης. Εξάλλου, η σιωπή δεν είναι σύμμαχος εδώ. Τούτο διότι, εάν οι σύντροφοι δεν επικοινωνούν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής συνάντησης δεν μπορούν να ξέρουν τι είναι αυτό που απολαμβάνουν ερωτικά και πώς θα μπορούσαν να παράσχουν και να λάβουν ικανοποίηση ως σεξουαλικοί σύντροφοι.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ