Συμπεριφορά: Τα λόγια πρέπει να συνάδουν με τις πράξεις

Συμπεριφορά: Τα λόγια πρέπει να συνάδουν με τις πράξεις. Είναι πιθανό ότι πολλές φορές έχουμε εκπλαγεί και μάλιστα απογοητευόμαστε με τις συμπεριφορές των άλλων. Αυτό, συνήθως, είναι πριν και μετά για μας, αφού το να νιώθουμε απογοητευμένοι είναι ένα σκληρό χτύπημα που είναι δύσκολο να το διαγράψουμε. 

Η αλήθεια είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων είναι ασυνεπής, δεδομένου ότι συνήθως υποσχόμαστε πράγματα που δεν πιστεύουμε, που δεν μπορούμε ή που δεν θέλουμε να εκπληρώσουμε. Ίσως να μην συνειδητοποιήσουμε αυτήν την ανοησία και απλώς να πούμε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι κοινωνικά αποδεκτό χωρίς να σκεφτόμαστε αν το εννοούμε πραγματικά.

Σε κάθε περίπτωση, αν και ο κόσμος θα ήταν πολύ βαρετός αν ήμασταν όλοι τέλειοι, είναι αλήθεια ότι πρέπει να επιδιώξουμε να φτάσουμε σε ένα ενδιάμεσο σημείο όπου δεν είναι όλα προμελετημένα ή παύουν να είναι. Υπό αυτήν την έννοια, πρέπει να προσπαθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ειλικρινείς και συνεπείς, προσέχοντας να μην βλάψουμε τους άλλους ή να αποτύχουμε την αυθεντικότητα μας. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι τόσο εύκολο να είσαι συνεπής όταν μπορεί σε μια δεδομένη στιγμή οι περισσότεροι άνθρωποι να τυφλώνονται από τη θέληση των συναισθημάτων.

Για την εκτίμηση μιας συμπεριφοράς, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το πλαίσιο στο οποίο έχει αναπτυχθεί αυτή η συμπεριφορά. Πόσες φορές ρωτήσαμε: «γιατί το έκανα αυτό; Δεν ήθελα να”. Τελικά, μερικές φορές, δεν είμαστε ούτε αυτό που κάνουμε. Μερικές φορές παρασυρόμαστε από ακατάλληλες εξωτερικές και εσωτερικές συνθήκες. Πρέπει να προσπαθήσουμε να εκτιμήσουμε κάθε κατάσταση σε κάθε επίπεδο και να μην αφήσουμε τους εαυτούς μας να απογοητεύονται με τους άλλους ή με εμάς τους ίδιους. Με αυτό θέλουμε να τονίσουμε ότι είναι δικαιολογημένο και ακόμη επιθυμητό να κάνουμε λάθη, καθώς συμβάλλουν στο να κάνουμε τις σχέσεις μας πιο πληθωρικές και ώριμες.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here