CDC Κορωνοϊός: Αναφέρονται 10.200 πρωτοποριακά κρούσματα covid -19 σε 101.000.000 εμβολιασμένα άτομα


CDC Κορωνοϊός: Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανέφεραν περίπου 10.200 μολύνσεις COVID-19 σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα, με φόντο περίπου 101 εκατομμύρια Αμερικανούς που ολοκλήρωσαν μια σειρά εμβολιασμού, στα τέλη Απριλίου. Αν και τα αριθμητικά στοιχεία είναι πιθανότατα ένα «σημαντικό ποσοστό», μαστίζονται από εθελοντικές αναφορές μέσω ενός εθνικού συστήματος παρακολούθησης, τα CDC αναφέρουν ότι οι πρωτοποριακές λοιμώξεις εμφανίζονται μόνο σε ένα μικρό ποσοστό εμβολιασμένων ατόμων.

“Παρόλο που τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί από την FDA είναι πολύ αποτελεσματικά, αναμένονται πρωτοποριακές περιπτώσεις, ειδικά προτού η ανοσία του πληθυσμού φτάσει σε επαρκή επίπεδα για να μειώσει περαιτέρω τη μετάδοση”, έγραψαν ερευνητές των CDC σε μελέτη που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

Τα ευρήματα προέρχονται από 46 πολιτείες και επικράτειες που αναφέρουν πρωτοποριακές λοιμώξεις από τις 30 Απριλίου.

Η μελέτη σημείωσε υψηλά επίπεδα εξάπλωσης ιών κατά την περίοδο αναφοράς, σε 355.000 εβδομαδιαίες αναφερόμενες περιπτώσεις COVID-19 στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Από τα συνολικά 10.262 περιστατικά, το 63% των λοιμώξεων εμφανίστηκε σε γυναίκες και η μέση ηλικία των ασθενών ήταν 58 έτη.

Τα πρώιμα στοιχεία δείχνουν ότι πάνω από το ένα τέταρτο των περιπτώσεων ήταν ασυμπτωματικό, το 10% των ασθενών νοσηλεύτηκε και 160 ασθενείς (2%) πέθαναν.

Από σχεδόν 1.000 νοσηλευόμενους ασθενείς, περίπου το 30% ήταν ασυμπτωματικοί ή εισήχθησαν για έναν λόγο που δεν σχετίζεται με την COVID-19. Ασθενείς που πέθαναν έκλιναν προς την μεγαλύτερη ηλικία, με διάμεση την ηλικία των 82 ετών.

Από τους 160 νεκρούς ασθενείς, 28 ήταν ασυμπτωματικοί ή πέθαναν λόγω αιτιών που δεν σχετίζονται με την COVID-19.

Τα CDC μετέβαλαν την προσέγγισή τους για την παρακολούθηση πρωτοποριακών λοιμώξεων την 1η Μαΐου, αξιολογώντας τώρα μόνο περιπτώσεις που οδηγούν σε νοσηλεία ή θάνατο, «εστιάζοντας έτσι στις περιπτώσεις με την υψηλότερη σημασία κλινικής και δημόσιας υγείας», γράφουν οι συγγραφείς της μελέτης.

Η Δρ Rochelle Walensky, διευθύντρια των CDC, υπερασπίστηκε πρόσφατα την ενημερωμένη προσέγγιση του οργανισμού για την παρακολούθηση των πρωτοποριακών λοιμώξεων.

“Αυτά τα εμβόλια μελετήθηκαν για την πρόληψη σοβαρών ασθενειών, νοσηλείας και θανάτου και καθώς εξετάζουμε αυτές τις πρωτοποριακές λοιμώξεις αυτές είναι αυτές για τις οποίες ανησυχούμε περισσότερο”, δήλωσε η Walensky κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι οι ερευνητές ακολουθούν τις αναφερόμενες περιπτώσεις για να δουν τυχόν παραλλαγές που βρίσκονται πίσω από τις λοιμώξεις.

Στη συγκεκριμένη μελέτη, μόλις το 5% των αναφερόμενων περιπτώσεων είχε διαθέσιμα δεδομένα αλληλουχίας, το 64% των οποίων αναγνωρίστηκε ως “παραλλαγές ανησυχίας”, όπως παραλλαγές που αναγνωρίστηκαν για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο (56%) και σε μικρότερο βαθμό, τα στελέχη εντοπίστηκαν στην Καλιφόρνια, τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική.

“Το ποσοστό των αναφερομένων λοιμώξεων που αναφέρθηκαν στο εμβόλιο αποδίδεται σε παραλλαγές ανησυχίας ήταν επίσης παρόμοιο με το ποσοστό αυτών των παραλλαγών που κυκλοφορούν σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες”, έγραψαν οι ερευνητές του CDC.

Η μελέτη έχει τους περιορισμούς της, ωστόσο, συμπεριλαμβανομένων δυνητικά ελλιπών δεδομένων λόγω υποεκθέσεων και επίσης πιθανών ανεπαρκών δοκιμών, ειδικά μεταξύ εκείνων που δεν εμφανίζουν συμπτώματα.

“Τα CDC θα συνεχίσουν να διεξάγουν μελέτες σε πολλούς ιστότοπους των ΗΠΑ για να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και να συλλέξουν πληροφορίες για όλες τις μολύνσεις ανακάλυψης εμβολίων COVID-19 ανεξάρτητα από την κλινική κατάσταση”, γράφουν οι συγγραφείς της μελέτης.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ