Μετρό: Στάση εργασίας σήμερα, Τετάρτη – Πότε θα κινηθούν οι συρμοί

Στάση εργασίας Μετρό: Στάση εργασίας έως τις 10 το πρωί πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο Μετρό, παρά το οτι κηρύχθηκε παράνομη μετά από προσφυγή της ΣΤΑΣΥ

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν σήμερα, Τετάρτη, οι συρμοί του Μετρό μέχρι τις 10 το πρωί λογω της στάσης εργασίας που ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών.

Η στάση εργασίας πραγματοποιείται παρά το γεγονός ότι το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών την έκρινε παράνομη και καταχρηστική μετά από προσφυγή της ΣΤΑΣΥ.

Όπως ανακοίνωσε το ΣΕΛΜΑ η στάση εργασίας στο Μετρό (γραμμες 2 και 3) θα πραγματοποιηθεί κανονικά, αφού έχει λάβει και την στήριξη του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Από την πλευρά του με ανακοίνωσή του, το ΕΚΑ δηλώνει πως στηρίζει έμπρακτα τους εργαζόμενους στο Μετρό και το σωματείο ΣΕΛΜΑ, που αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους.

«Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στο Μετρό αγωνίζονται για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας. Επιπλέον, όπως καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους, δεν εφαρμόζονται οι διαδικασίες που προασπίζουν την υγεία των εργαζομένων και τα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΣΤΑ. ΣΥ. έναντι στον covid. Ζητούν άμεση αγορά ανταλλακτικών για να μειωθούν τα προβλήματα στα δρομολόγια.

Το ΕΚΑ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων για να προασπίζει με κάθε νόμιμο τρόπο τα δίκαια αιτήματά τους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΕΚΑ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ