Νιου Τζέρσεϊ: Άρση της εντολής μάσκας και της φυσικής απόστασης σε όλη τη χώρα στις 28 Μαΐου


Νιου Τζέρσεϊ: Οι απαιτήσεις μάσκας θα εξακολουθούν να ισχύουν σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως νοσοκομεία, διορθωτικές εγκαταστάσεις, καταφύγια αστέγων και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ο Κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Phil Murphy υπέγραψε τη Δευτέρα εκτελεστική εντολή για την απόρριψη της εντολής μάσκας εσωτερικού σε όλη την πολιτεία και 2 μέτρων φυσικής απόστασης στις περισσότερες περιπτώσεις, με λίγες εξαιρέσεις. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ την Παρασκευή 28 Μαΐου. Οι επιχειρήσεις μπορούν να συνεχίσουν να απαιτούν φυσική απόσταση και μάσκες για υπαλλήλους και πελάτες, δήλωσε ο Murphy κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Οι απαιτήσεις μάσκας θα εξακολουθούν να ισχύουν σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης, διορθωτικές εγκαταστάσεις, καταφύγια αστέγων, εγκαταστάσεις παιδικής μέριμνας, καλοκαιρινές κατασκηνώσεις νέων, στις δημόσιες συγκοινωνίες, σε ταξιδιωτικούς κόμβους όπως αεροδρόμια και σταθμούς, καθώς και σε γραφεία που αντιμετωπίζουν το κοινό όπως η Επιτροπή Αυτοκινήτων.

Τα μη εμβολιασμένα άτομα παροτρύνθηκαν έντονα να ακολουθήσουν τις οδηγίες των CDC και να συνεχίσουν να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους.

Στις 4 Ιουνίου, η πολιτεία θα άρει όλα τα όρια συγκέντρωσης εσωτερικών χώρων, συμπεριλαμβανομένου του ορίου 30% σε μεγάλους εσωτερικούς χώρους με σταθερή χωρητικότητα 1.000 ή μεγαλύτερη.

“Αυτά τα βήματα όταν όλα προστίθενται μαζί είναι τα πιο ξεκάθαρα σημάδια της δέσμευσής μας να ανοίξουμε εκ νέου προσεκτικά και σκόπιμα το κράτος μας μετά από μια πραγματικά συντριπτική περίοδο σχεδόν 15 μηνών”, δήλωσε ο Murphy, σημειώνοντας ότι η απαίτηση μάσκας εσωτερικού του κράτους τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο Απρίλιο εν μέσω αρχικού κύματος λοιμώξεων.

«Δεν ξέραμε πολλά για αυτόν τον ιό τότε, αλλά η επικρατούσα επιστήμη μας λέει τώρα ότι πρόκειται για έναν κυρίως αερομεταφερόμενο ιό», συνέχισε.

“Η εντολή της μάσκας ήταν αναμφισβήτητα η σωστή κλήση, γνωρίζουμε ότι αυτό έχει σώσει ζωές.” Τα στοιχεία για την υγεία δείχνουν ότι πάνω από 4 εκατομμύρια κάτοικοι του Νιου Τζέρσεϊ έχουν εμβολιαστεί πλήρως και 4,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση.

Τα νέα έρχονται όταν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εξέδωσαν ενημερωμένες οδηγίες στις 13 Μαΐου, λέγοντας ότι τα άτομα που έχουν πλήρως εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού δεν χρειάζεται πλέον να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους ή σε φυσική απόσταση είτε σε μεγάλες είτε μικρές συγκεντρώσεις.

Ο Murphy είπε ότι η καθοδήγηση των CDC ήταν μια έκπληξη και προκάλεσε σύγχυση σε εθνικό επίπεδο. “Δεν λυπάμαι, για ένα λεπτό, που πήραμε αυτές τις επιπλέον δύο εβδομάδες για να διασφαλίσουμε ότι οι δραματικές μειώσεις που έχουμε αρχίσει να βλέπουμε και στις δύο περιπτώσεις και θα συνεχίσουμε να νοσηλεύουμε θα συνεχισθούν.

Δεν λυπάμαι που ακούω μια σειρά από ιατρικούς και επιστημονικούς εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένου του Dr. Ο Tony Fauci, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη να είμαστε πιο προσεκτικοί για να αποφύγουμε μια οπισθοδρόμηση. “

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ