Υπόθεση Προτάσεβιτς: Λευκορώσοι έδωσαν βίντεο με την «ομολογία» της κρατούμενης σύντροφου του


Η Σοφία Σαπέγκα παρουσιάστηκε στο ίδιο μοτίβο με τον Ρόμαν Προτάσεβιτς – Το βίντεο δόθηκε από υποστηρικτές του Λουκασένκο

Βίντεο με την κρατούμενη φίλη του Ρόμαν Προτάσεβιτς, του Λευκορώσου δημοσιογράφου που συνελήφθη μετά την κρατική αεροπειρατεία στο Μινσκ, έδωσαν στη δημοσιότητα Λευκορώσοι.

Το βίντεο με την Σοφία Σαπέγκα μεταδόθηκε μέσω ενός καναλιού στο Telegram που υποστηρίζει το καθεστώς Λουκασένκο.

Η Σαπέγκα, όπως και ο Προτάσεβιτς στο δικό του βίντεο, κάθεται σε μια καρέκλα και αναφέρεται στην κατάστασή της.

Η κοπέλα ακούγεται να ομολογεί ότι είναι ο συντάκτης καναλιού στα social media τα οποία δημοσιεύτηκαν προσωπικά στοιχεία του Λευκορώσων αστυνομικών, ενέργεια που θεωρείται αδίκημα στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι στο δικό του βίντεο ο Προτάσεβιτς, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι συγγενείς του, υποχρεώθηκε σε «ομολογία» ότι ήταν αυτός που οργάνωσε τις μαζικές διαδηλώσεις μετά τις εκλογές στη Λευκορωσία το 2020.

Η μητέρα της Σαπέγκα, Άννα Ντούντιτς, είχε δηλώσει την Τρίτη στο Reuters ότι η 23χρονη κόρη της είναι αθώα και ότι απλα βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή.

Η Σαπέγκα τέθηκε υπό κράτηση την Κυριακή και όπως δήλωσε ο δικηγόρος της, την Τρίτη, θα παραμείνει κρατούμενη για δύο ακόμη μήνες.

Μιλώντας από την πόλη Λίντα της Λευκορωσίας, η Ντούντιτς τόνισε ότι φοβάται για την υγεία και την ασφάλεια της κόρης της κατά την κράτηση της.

«Φυσικά, αυτό είναι το κύριο πράγμα που φοβάμαι τώρα», είπε. «Είναι ένα πολύ σκληρό κορίτσι με την ηθική έννοια. Θα τα καταφέρει, θα αντέξει, είμαι σίγουρη για αυτό».

Η Σόφια Σαπέγκα, η οποία είναι Ρωσίδα υπήκοος, βρίσκεται στο τελευταίο έτος σπουδών διεθνούς δικαίου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Βίλνιους.

Σύμφωνα με τη μητέρα της η κόρη της είχε σχέση με τον Προτάσεβιτς για λιγότερο από έξι μήνες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ