Γαργαλιάνος Λοιμωξιολόγος: Θα ελευθερωθούμε στα μέσα του 2021

Ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για το σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19 πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου στις 18:00 στο Υπουργείο Υγείας από τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Παθολόγο-Λοιμωξιολόγο, Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Λοιμώξεων και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων  Παναγιώτη Γαργαλιάνο-Κακολύρη.

Μεταξύ άλλων ο κύριος Γαργαλιάνος δήλωσε τα εξής:

“Βρισκόμαστε σε ένα ξέφωτο, είναι ορατό και μπορούμε να οδηγηθούμε εντός του πρώτου μισού του 2021 σε πολύ καλύτερη πορεία της χώρας μας. Έχουμε θρηνήσει νεκρούς από την πανδημία. Ας κάνουμε προσπάθεια να μην έχουμε άλλους νεκρούς”

Ο κύριος Γαργαλιάνος απεύθυνε έκκληση “σε όλους τους Έλληνες συμπατριώτες μας να μπορέσουν να ακολουθήσουν τα μέτρα ώστε μαζί με τον εμβολιασμό να βιώσουμε από το μέσο του 2021 μια καλύτερη ζωή, ελεύθερη, να έχουμε κοινωνικές επαφές, να έχουμε τη ζωή μας, την κανονικότητα, να λειτουργήσουν όλες οι δομές του κράτους”.

“Μέχρι τότε αξίζει τον κόπο να κάνουμε όλοι μαζί το καλύτερο δυνατόν γιατί η πορεία της επιδημίας στη χώρα ακόμη είναι υψηλή”, ενώ πρόσθεσε ότι μέχρι να πετύχουμε τον στόχο του 70% της «ανοσίας της αγέλης», θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε με σύνεση. “Και η σύνεση δεν είναι τίποτε άλλο παρά να ακολουθούμε τα μέτρα”.

«Ο ιός δεν συγχωρεί, κινείται ταχύτατα και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι διασπείρεται γρήγορα και δυστυχώς κάποιοι συνάναθρωποί μας χάνουν ακόμη και τις ζωές τους, κάτι που δεν μπορεί να δεχτεί ούτε η οργανωμένη Πολιτεία, ούτε εμείς οι υγειονομικοί, όπως και κανένας πολίτης», υπογράμμισε ο κύριος Γαργαλιάνος.

 

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here