Εμβολιασμός – emvolio.gov: Άνοιξε η πλατφόρμα με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια για τους 35 ως 39 ετών


Εμβολιασμός: Άνοιξε η πλατφόρμα emvolio.gov.gr για την ηλικιακή ομάδα των 35 ως 39 ετών θα μπορεί από σήμερα (26.05) να κλείνει ραντεβού για όλα τα διαθέσιμα εμβόλια. Στόχος να ανοίξει η πλατφόρμα για όλους τους ενήλικες μέχρι τις 7 Ιουνίου

Το σχέδιο για τον εμβολιασμό των Ελλήνων πολιτών προχωρά με γοργούς ρυθμούς, με βάση την «Επιχείρηση Ελευθερία», και από σήμερα (26.05) μια ακόμα ηλικιακή ομάδα έχει τη δυνατότητα επιλογής εμβολίου καθώς θα ανοίξει η πλατφόρμα και θα μπορεί να κλείσει ραντεβού και με τα τέσσερα διαθέσιμα (Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson, AstraZeneca). Ο λόγος για τους πολίτες από 35 ως 39 ετών που πλέον έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν με όλα τα σκευάσματα, καθώς μέχρι σήμερα έκλειναν ραντεβού για εμβολιασμό μόνο με AstraZeneca.

Ο στόχος είναι μέχρι τις 7 Ιουνίου να έχει ανοίξει η πλατφόρμα για όλους τους ενήλικες πολίτες της Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την προσεχή Δευτέρα (31.05) είναι πολύ πιθανό να ανοίξουν τα ραντεβού με όλα τα εμβόλια και για τους 30 ως 34 ετών και ακολούθως να πάρουν σειρά για εμβολιασμό και οι 18 ως 29, που ακόμα δεν έχουν πρόσβαση στο emvolio.gov.gr έτσι ώστε να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό.

Τα ποσοστά εμβολιασμού ανά ηλικιακή ομάδα

Στη διάρκεια της ενημέρωσης για το εμβολιαστικό σχέδιο που έγινε τη Δευτέρα, αναφέρθηκαν αναλυτικά τα ποσοστά εμβολιασμού ανά ηλικιακή ομάδα μέχρι τις 24 Μαΐου.

Αναλυτικά τα ποσοστά εμβολιασμών ανά ηλικιακή ομάδα

  • Στους 85 και άνω, έχει εμβολιαστεί το 65% και με τα ραντεβού θα φτάσει στο 67%
  • Στους 80-84 έχει εμβολιαστεί το 66% και με τα ραντεβού θα φτάσει στο 70%
  • Στους 75-79 έχει εμβολιαστεί το 76% και με τα ραντεβού θα φτάσει στο 81,75%
  • Στους 70-74 έχει εμβολιαστεί το 66% και με τα ραντεβού θα φτάσει στο 76%
  • Στους 65-69 έχει εμβολιαστεί το 57,5% και με τα ραντεβού θα φτάσει στο 76,35%
  • Στους 60-64 έχει εμβολιαστεί το 59% και με τα ραντεβού θα φτάσει στο 70,5%
  • Στους 55-59 έχει εμβολιαστεί το 40,5% και με τα ραντεβού θα φτάσει στο 66%
  • Στους 50-54 έχει εμβολιαστεί το 41,2% και με τα ραντεβού θα φτάσει στο 61%
  • Στους 45-49 έχει εμβολιαστεί το 26% και με τα ραντεβού θα φτάσει στο 56%
  • Στους 40-44 έχει εμβολιαστεί το 21% και με τα ραντεβού θα φτάσει στο 45%
Η αλλαγή στρατηγικής για όσους έχουν νοσήσει

Στην ίδια ενημέρωση, έγινε γνωστό ότι από την Τρίτη άλλαξε και η στρατηγική για όσους έχουν νοσήσει πριν τον εμβολιασμό αλλά και όσους νοσήσουν ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Αναλυτικά:

  • Όσοι έχουν νοσήσει το προηγούμενο διάστημα, θα δικαιούνται εμβολιασμό έξι μήνες μετά και το ραντεβού τους θα ακυρώνεται αυτόματα. Πριν παρέλθει το εξάμηνο, θα έρχεται ειδοποίηση για νέο ραντεβού.
  • Όσοι νοσήσουν μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης, θα ακυρώνεται το δεύτερο ραντεβού και θα εμβολιάζονται 6-12 μήνες μετά.
Εμβολιασμός: Πώς προγραμματίζω ραντεβού
  • Εάν είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση θα του έρχεται αυτόματα μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να επιβεβαιώσει το ραντεβού:
  • Έπειτα από σύνδεση με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr.
  • Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω SMS στον πενταψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034.
  • Για τους πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία.

Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

Τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία του ραντεβού, ο πολίτης θα λαμβάνει email και SMS υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα ραντεβού μαζί με link για το website που έχει κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας (π.χ. να μην έχει πυρετό, να έχει μαζί του τον κωδικό κ.λπ.), αλλά και ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί.

Άυλη συνταγογράφηση και emvolio.gov.gr: Διενέργεια Εμβολιασμού

Ο πολίτης δίνει τον κωδικό-αριθμό ραντεβού ή το QR Code και το ταυτοποιητικό στοιχείο (ταυτότητα, διαβατήριο κλπ.), στο προσωπικό των Κέντρων Εμβολιασμού. Το προσωπικό, αξιοποιώντας την εφαρμογή ραντεβού στα tablets, θα σαρώνει το QR Code ή θα αναζητά με βάση τον κωδικό-αριθμό το ραντεβού και θα το επιβεβαιώνει.

Στη συνέχεια, θα απαντάται το απαιτούμενο ερωτηματολόγιο πριν από τον εμβολιασμό, το οποίο θα περιλαμβάνει τόσο γενικές ερωτήσεις, όσο και συγκεκριμένες ανάλογα με το εμβόλιο που πρόκειται να χορηγηθεί. Βάσει των απαντήσεων στις ερωτήσεις, και αφού ο ιατρός αξιολογήσει την κλινική εικόνα, παίρνει την απόφαση αν θα προχωρήσει στον εμβολιασμό και θα διενεργήσει συνταγογράφηση. Επίσης, το Εμβολιαστικό Κέντρο καταχωρεί στην ηλεκτρονική εφαρμογή τα στοιχεία της συσκευασίας των εμβολίων, που χρησιμοποιήθηκε για τον εμβολιασμό του πολίτη. Με το τρόπο αυτό, ενισχύεται η διαδικασία της ιχνηλασιμότητας και της φαρμακοεπαγρύπνησης. Τέλος, η εφαρμογή ενημερώνει τον γιατρό για την ημερομηνία και ώρα της επανάληψης του εμβολίου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ