Μπόρις Τζόνσον: «Ο κορονοϊός σκοτώνει μόνο 80χρονους» έλεγε – Η κατάθεση φωτιά του Κάμινγκς


Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και ο πρώην στενός συνεργάτης του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον που έπεσε σε δυσμένεια πριν από λίγους μήνες, φαίνεται πως ήρθε η ώρα να «πάρει το αίμα του πίσω».

Ο Κάμινγκς πρόκειται να καταθέσει σήμερα ενώπιον της επιτροπής Τεχνολογίας και Υγείας της Βουλής των Κοινοτήτων, αποκαλύπτοντας φράσεις και περιστατικά που αναμένεται να φέρουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον Μπόρις Τζόνσον για τους χειρισμούς του στην πανδημία.

Είναι η δραματική συνέχεια στην κόντρα που μαίνεται ανάμεσα στους δύο άνδρες που κάποτε υπήρξαν πολύ κοντά, στη συνέχεια ωστόσο απομακρύνθηκαν μετά απο έναν «αγώνα επιρροής» με τη μνηστή του πρωθυπουργού, σύμφωνα με πληροφορίες,

Ο Τζόνσον ήθελε να μολυνθεί live με τον ιό για να καθησυχάσει τους πολίτες

Όπως αποκαλύπτει λοιπόν ο βρετανικός Τύπος, ο Mπόρις Τζόνσον αναφερόταν στον κορονοϊό περιπαικτικά ως «Kung-Flu» (óρος που είχε χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά από τον Ντόναλντ Τραμπ τον Ιούνιο του 2020) και είχε προσφερθεί -πριν νοσήσει από την ασθένεια και νοσηλευτεί στην εντατική- να μολυνθεί live στην τηλεόραση για να «δείξει ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβάται ο κόσμος».

Επιπλέον είχε διαφωνήσει με τις προτάσεις των ειδικών για την επιβολή σκληρού lockdown κατά της Covid-19, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα ότι «σκοτώνει μόνο 80χρονους».

Οι εφημερίδες Daily Mail και Telegraph μεταξύ άλλων, αποκαλύπτoυν μερικούς από τους ισχυρισμούς «βόμβα» που αναμένεται να ακούσουν τα μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου που διερευνούν τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην πανδημία.

«Ο κορονοϊός εξαπλωνόταν και ο Τζόνσον…έκανε διακοπές»

Ο πρώην σύμβουλος του Τζόνσον θα κατηγορήσει τον Βρετανό πρωθυπουργό ότι είναι υπεύθυνος για «χιλιάδες θανάτους», εξαιτίας της απροθυμίας του να επιβάλει έγκαιρα ένα δεύτερο lockdown, όταν το δεύτερο κύμα του κορονοϊού έπληττε με σφοδρότητα το Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο χειμώνα.

O Ντόμινικ ΚάμινγκςΑ.Ρ

Επιπλέον, ο Κάμινγκς θα ισχυριστεί ότι ο Μπόρις Τζόνσον καθυστέρησε να αντιδράσει στην πανδημία τον Φεβρουάριο της περασμένης χρονιάς επειδή βρισκόταν σε «παρατεταμένες διακοπές» με τη σύντροφό του Κάρι Σίμοντς.

Πριν από λίγες εβδομάδες, είχε διαρρεύσει στον Τύπο ότι ο Τζόνσον είχε πει σε μία συνεδρίαση ειδικών τη φράση «όχι άλλα γ@@@να lockdown, ας στοιβαχτούν τα πτώματα κατά χιλιάδες».

Η μάχη ισχύος με την Κάρι Σίμοντς

Συνεργάτες του Βρετανού πρωθυπουργού κατηγορούν τον Κάμινγκς ότι θέλει να πάρει εκδίκηση για την απόλυσή του τον περασμένο Νοέμβριο, όταν και ενεπλάκη σε μια «αναμέτρηση ισχύος» με την Κάρι Σίμοντς, από την οποία βγήκε χαμένος και αποχώρησε τελικά από τη Ντάουνινγκ Στριτ.

Η αντιπολίτευση όμως αναμένεται να εκμεταλλευτεί την κατάθεσή του, παρουσιάζοντάς την ως ένα επιπλέον αποδεικτικό στοιχείο ότι ο Μπόρις Τζόνσον μπορούσε να κάνει περισσότερα για να σώσει ζωές, αλλά απέτυχε. Η κατάθεση του Κάμινγκς ενώπιον της μικτής επιτροπής αναμένεται να διαρκέσει 4 ώρες.

Με φόντο την έντονη φημολογία για το τι αναμένεται να πει στη συνεδρίαση της επιτροπής, ο κ. Κάμινγκς την Τρίτη συνέστησε προσοχή. Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε: «Ένας τρόπος να εξετάσουμε τους δημοσιογράφους που γράφουν για την έρευνα είναι: αν αναφέρονται σε παιδαριώδεις στρατιωτικές μεταφορές όπως ” χειροβομβίδες” από υποτιθέμενους” συμμάχους “, εφευρίσκουν είτε τον όρο είτε τον” σύμμαχο “ή πιθανώς και τα δύο.”

Κατηγορει την κυβέρνηση για ανικανότητα και ψέματα

Το πρώην «δεξί χέρι» του Τζόνσον είχε «βομβαρδίσει» προηγουμένως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μακροσκελείς αναφορές που μιλούσαν για την ανικανότητα και τα «ψέματα» της κυβέρνησης για το lockdown.
Tα μέσα ενημέρωσης δεν κατάφεραν να ελέγξουν σωστά την κυβέρνηση έγραφε επίσης και αντ ‘ αυτού «παπαγάλισαν» τους ισχυρισμούς ότι δεν υποστήριξε ποτέ την ανοσία της αγέλης, παρά τα αποδεικτικά στοιχεία για το αντίθετο. Ο ίδιος λέει οτι έχει στην κατοχή του ηχητικά ντοκουμέντα για να στηρίξει τα λεγόμενά του.

Κατηγόρησε τέλος τους πρώην συναδέλφους του στην κυβέρνηση και ισχυρίστηκε ότι η χώρα θα μπορούσε να αποφύγει τα lockdwon αν είχε κάνει «τις σωστές προετοιμασίες και είχε τους αρμόδιους υπεύθυνους». Η Ντάουνινγκ Στριτ δεν έχει σχολιάσει τα δημοσιεύματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ