Φορολογικές υποχρεώσεις: Τι πρέπει να πληρωθεί σήμερα παραμονή Πρωτοχρονιάς

Φορολογικές υποχρεώσεις: Παραμονή πρωτοχρονιάς σήμερα και τελευταία ευκαιρίας για τους πολίτες να πληρώσουν τις οφειλές τους για την τρέχουσα χρονιά – Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις έχουν πάρει παράταση

Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν σήμερα χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, καθώς θα πρέπει να πληρωθούν οι φόροι της χρονιάς που φεύγει.

Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, έχει αλλάξει για πολλές εξ αυτών με άλλες να πρέπει να πληρωθούν έως και σήμερα και άλλες να έχουν πάρει παράταση για τη νέα χρονιά.

Πιο αναλυτικά νοικοκυριά, επιχειρήσεις και ιδιώτες καλούνται να πληρώσουν άμεσα σήμερα:

  • τη δόση του φόρου εισοδήματος
  • την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ
  • τον ΦΠΑ του Νοεμβρίου από όλες τις επιχειρήσεις όπως και
  • τη δόση ή τις δόσεις ρυθμίσεων για επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζομένους που δεν ανήκουν στη λίστα που ανέστειλαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους.

Παράλληλα καλούνται επιπλέον:

  • Να υποβάλουν αίτηση επανένταξης και να πληρώσουν τη δόση Δεκεμβρίου όσοι είχαν τις ρυθμίσεις των 100 ή 120 δόσεων αλλά τις έχασαν από Μάρτιο έως Νοέμβριο, εφόσον πλήττονται από την πανδημία.
  • Οι ιδιοκτήτες ακινήτων να διορθώσουν λάθη ή παραλείψεις στις δηλώσεις COVID για τα οποία έλαβαν ειδοποίηση από την ΑΑΔΕ, αλλιώς χάνουν την αποζημίωση 60% για τα μειωμένα κατά 40% ενοίκια που έχουν εισπράξει στο διάστημα Μαρτίου-Αυγούστου
  • Να συμπληρωθούν και οι δηλώσεις COVID από τους ιδιοκτήτες για τα «κουρεμένα» ενοίκια Νοεμβρίου
  • Οι κληρονόμοι να υποβάλουν χειρόγραφα φορολογικές δηλώσεις για όσους απεβίωσαν το 2019
  • μισθωτοί και συνταξιούχοι να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις για αναδρομικά μισθών ή συντάξεων ή και ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές που αφορούν το 2017
  • Να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις όσοι έλαβαν ειδοποίηση και πράξη επιβολής εκτιμώμενου φόρου ότι εντοπίστηκαν να μην έχουν δηλώσει εισοδήματα από το 2014.

Τι ισχύει για τα τέλη κυκλοφορίας 2021

Η πανδημία του κορονοϊού είχε ως αποτέλεσμα τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 να πάρουν παράταση έως τα τέλη Φεβρουαρίου του 2021. Η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας λήγει στις 26 Φεβρουαρίου, δηλαδή την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα. Σημειώνεται ότι την ίδια ημέρα λήγει και η προθεσμία για να θέσουν οι φορολογούμενοι τα οχήματα τους σε ακινησία και να καταθέσουν τις πινακίδες τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ το φετινό ειδοποιητήριο για τους ιδιοκτήτες οχημάτων θα περιλαμβάνει και έναν QR Code το οποίο οι φορολογούμενοι σκανάροντας του θα μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking.

Παράλληλα η ΑΑΔΕ συνιστά στους ιδιοκτήτες οχημάτων να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την φυσική παρουσία στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και το διαδίκτυο μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών που βρίσκονται στις τράπεζες

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here