Ιταλία: Τρεις συλλήψεις για το δυστύχημα του τελεφερίκ που άφησε πίσω 14 νεκρούς


Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν νωρίς σήμερα το πρωί στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια του δυστυχήματος με το τελεφερίκ στη βόρεια Ιταλία, το οποίο στοίχισε την ζωή σε 14 συνολικά ανθρώπους, ανάμεσά τους και δύο παιδιά.

Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν μετά το θάνατο 14 ανθρώπων από την πτώση καμπίνας τελεφερίκ σε δύσβατη περιοχή της βόρειας Ιταλίας την περασμένη Κυριακή.

Ένα αγόρι πέντε ετών, ο μόνος που επέζησε της συντριβής, παραμένει στο νοσοκομείο. Ο μικρότερος αδερφός του, οι γονείς, ο παππούς και η γιαγιά του σκοτώθηκαν στο δυστύχημα.

Την Κυριακή η καμπίνα ενός τελεφερίκ που συνδέει την πόλη Στρέζα, στις όχθες της λίμνης Ματζόρε, με το γειτονικό όρος Μοταρόνε, έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι οι επιβαίνοντες εκτός από ένα πεντάχρονο παιδί από το Ισραήλ.

Η ιταλική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει έρευνα για την πτώση του τελεφερίκ που συγκλόνισε τη γειτονική χώρα. Οι μέχρι στιγμής έρευνες έδειξαν ότι οι παρεμβάσεις συντήρησης, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Μαΐου, δεν ολοκληρώθηκαν με κατάλληλο τρόπο για να αντιμετωπιστούν τεχνικά προβλήματα που είχε παρουσιάσει το τελεφερίκ. Σε αυτό οφείλεται πιθανότατα και το ότι δεν λειτούργησε το φρένο εκτάκτου ανάγκης, το οποίο θα επέτρεπε να αποφευχθεί η τραγωδία.

Οι τρεις συλληφθέντες παραδέχθηκαν τις ευθύνες τους, δήλωσε στην τηλεόραση της Rai ο τοπικός υπεύθυνος της ιταλικής αστυνομίας. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στους συλληφθέντες συμπεριλαμβάνεται και ο Λουίτζι Νερίνι, ιδιοκτήτης της εταιρίας που εκμεταλλεύεται το τελεφερίκ.

Οι έρευνες συνεχίζονται, με πιθανή εμπλοκή και άλλων ατόμων στην απόδοση ευθυνών για την τραγική αυτή ιστορία, που κόστισε την ζωή σε ένα νήπιο δύο ετών και σε ένα παιδί 9 ετών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ