Ολυμπιακοί Αγώνες: Μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης στο Τόκιο λόγω κορωνοϊού

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι «οικοδέσποινες» πόλεις των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 συνεχίζουν να εκφράζουν την ανησυχία τους για την πανδημία του κορωνοϊού. Όπως και οι κοινότητες σε ολόκληρη την Ιαπωνία που βρίσκονται εν αναμονή της φιλοξενίας ξένων ομάδων σε προπονητικά κέντρα πριν από το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Μία από αυτές είναι η πόλη Αϊζουβακαμάτσου στο Νομό Φουκουσίμα, η οποία αναμένεται να φιλοξενήσει την Εθνική ομάδα πυγμαχίας της Ταϊλάνδης, περίπου δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των Αγώνων.

Τη στιγμή μάλιστα που η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή πρότεινε στους αθλητές να περιορίσουν τη διαμονή τους στην Ιαπωνία, η Αϊζουβακαμάτσου, όπως και άλλες πόλεις υποδοχής, ενδέχεται να χάσουν τη φιλοξενία ειδικών καμπ προετοιμασίας.

Στις «οικοδέσποινες» πόλεις έχει ζητηθεί από την ιαπωνική κυβέρνηση να εφαρμόσουν αυστηρά προληπτικά μέτρα κατά της νόσου Covid-19. Μάλιστα, η κυβέρνηση θα τις ενισχύσει οικονομικά, στο πλαίσιο της εφαρμογής μέτρων κατά του κορωνοϊού, «μοιράζοντας» 103.000.000 ευρώ στις συμμετέχουσες περιοχές. Ωστόσο, ορισμένες ενδέχεται να μη διαθέτουν αρκετούς υπαλλήλους ή την απαραίτητη υποδομή για την εφαρμογή αυτών των μέτρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από σήμερα τέθηκε σε εφαρμογή το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στην Ιαπωνία σε αλλοδαπούς ταξιδιώτες, προκειμένου να περιοριστεί η πιθανότητα ταχύτερης εξάπλωσης μίας παραλλαγής του ιού που έχει εντοπιστεί στη χώρα.

Η απαγόρευση των αφίξεων θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here