Σε τι βοηθά να αναπνέω καλά: Η τέχνη της αναπνοής

Σε τι βοηθά να αναπνέω καλά: Η τέχνη της αναπνοής. Η επιστημονική έρευνα έδειξε ότι η αναπνοή έχει καθοριστική επίδραση στα συναισθήματα, τη μνήμη και τον αυτοέλεγχο.

Το θέμα είναι ότι διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι η αναπνοή επηρεάζει άμεσα τη λειτουργία του εγκεφάλου. Αυτό, με τη σειρά του, καθορίζει την ποιότητα της σκέψης και των συναισθημάτων. Όλοι μπορούν να δουν από μόνοι τους την επίδραση που έχει η αναπνοή στη διάθεσή τους. Αρκεί να κάνετε μερικές βαθιές εισπνοές και εκπνοές για να συνειδητοποιήσετε ότι σε λίγα λεπτά αυτό μεταφράζεται σε μεγαλύτερη χαλάρωση και ηρεμία. Η επιστήμη δεν το αγνόησε και γι ‘αυτό ανέλαβε το καθήκον να επαληθεύσει πώς ο τρόπος που αναπνέουμε επηρεάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε και νιώθουμε.

Η τέχνη της αναπνοής έχει να κάνει ακριβώς με την ικανότητα ευαισθητοποίησης σχετικά με τον καταλληλότερο τρόπο διαχείρισης του αέρα που φτάνει στο σώμα μας. Μια ομάδα ερευνητών από το Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας του Feinstein στη Νέα Υόρκη, με επικεφαλής τον Δρ. José L. Herrero, δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο Αναπνοή πάνω από το στέλεχος του εγκεφάλου: εκούσιος έλεγχος και διαμόρφωση προσοχής. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μέσω της αναπνοής είναι δυνατή η προσοχή, η μνήμη και ο συναισθηματικός έλεγχος . Για τη μελέτη που υποστηρίζει αυτή τη δήλωση, ελήφθησαν ως βάση 6 ασθενείς με επιληπτικές κρίσεις. Όλοι τους είχαν εμφυτευθεί ηλεκτρόδια για την παρακολούθηση της δραστηριότητας του εγκεφάλου τους.

Οι επιστήμονες εντόπισαν δύο βασικούς τύπους αναπνοής: αυτόματη και συνειδητή . Το πρώτο είναι αυτό που συνήθως εκτελούμε. Η μελέτη δείχνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αναπνέουν στην πραγματικότητα το 30% της πραγματικής τους ικανότητας. Περιέργως, φαίνεται ότι τα μωρά γνωρίζουν την τέχνη της αναπνοής από τη στιγμή που γεννιούνται . Παίρνουν μεγάλες, βαθιές αναπνοές μέσα και έξω, και φέρνουν τον αέρα στην κοιλιά.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here