Αλκοόλ επίδραση: Τι σημαίνει το αλκοόλ για την υγεία

Αλκοόλ επίδραση: Τι σημαίνει το αλκοόλ για την υγεία. Επιμένεις σε ένα ποτήρι κρασί πού και πού; Δεν είσαι ο μόνος. Πάνω από το 86% των ανθρώπων ηλικίας 18 ετών και άνω έχουν αναφέρει ότι πίνουν αλκοόλ κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Αν και η περιστασιακή κατανάλωση δεν είναι πιθανό να προκαλέσει προβλήματα, η μέτρια ή η έντονη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει τον εγκέφαλο, και το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει ελλείμματα με την πάροδο του χρόνου σε περίπτωση κατάχρησης.

Το αλκοόλ επηρεάζει γρήγορα το σώμα σας. Απορροφάται μέσω της εσωτερικής επιφάνειας του στομάχου στο αίμα σας, το οποίο στη συνέχεια το διαχέει σε βιολογικούς ιστούς σε ολόκληρο το σώμα σας. Το οινόπνευμα φτάνει στον εγκέφαλό σας σε μόλις 5 λεπτά, με άμεσες επιδράσεις να εμφανίζονται μέσα σε 10 λεπτά. Μετά από 20 λεπτά, το συκώτι σας αρχίζει να επεξεργάζεται την αλκοόλη. Κατά μέσο όρο, το ήπαρ μπορεί να μεταβολίζει 1 γραμμάριο αλκοόλ κάθε ώρα. Ένα επίπεδο αλκοολαιμίας 0,08, το νόμιμο όριο για το ποτό, παίρνει περίπου 5,5 ώρες για να φύγει από το σύστημά σας. Το οινόπνευμα θα παραμείνει στα ούρα σας για έως 80 ώρες και στα τριχοθυλάκια σας για έως 3 μήνες.

Ενώ το οινόπνευμα απορροφάται σε ολόκληρο το σώμα σας, βαρύνει ιδιαίτερα τον εγκέφαλο. Το αλκοόλ παρεμβαίνει στις οδούς επικοινωνίας του εγκεφάλου και μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλός σας επεξεργάζεται πληροφορίες. Η επηρεασμένη κρίση που βιώνετε όταν πίνετε αλκοόλ μπορεί να σας κάνει να πιστεύετε ότι είστε ακόμα σε θέση να οδηγήσετε, ανεξάρτητα από το BAC σας. Οι οδηγοί με BAC 08 είναι 11 φορές πιθανότερο να σκοτωθούν σε ατύχημα ενός οχήματος από τους μη οδηγούς ποσίμου. Ορισμένα κράτη έχουν θεσπίσει αυξημένες ποινές για όσους οδηγούν με υψηλό ποσοστό αλκοολαιμίας (.15 έως .20 BAC ή περισσότερο) λόγω του αυξημένου κινδύνου θανατηφόρων ατυχημάτων.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here