Χωρίς παρέα: Πράγματα που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας

Χωρίς παρέα: Πράγματα που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας. Η μοναξιά συχνά έχει κακή φήμη. Ειδικοί εκτιμούν τις αρετές της κοινωνικής συνδεσιμότητας, συνδέεται με την καλύτερη ανοσία, τη βελτιωμένη αντοχή στο άγχος, και ακόμα μεγαλύτερη ζωή.

Το να είσαι μόνος, από την άλλη πλευρά, πολύ συχνά εξισώνεται με τη μοναξιά. Η έρευνα δείχνει ότι η κοινωνική απομόνωση και η μοναξιά αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, παχυσαρκίας, άγχους, κατάθλιψης, νόσου Αλτσχάιμερ, υψηλής αρτηριακής πίεσης, ακόμη και πρόωρου θανάτου. Αλλά η έρευνα δείχνει επίσης όλο και περισσότερο ότι υπάρχουν πραγματικά οφέλη στο να βρεις πράγματα να κάνεις μόνος σου. Το να κάνετε πράγματα μόνοι σας σας επιτρέπει να απολαμβάνετε δραστηριότητες που αγαπάτε με το δικό σας ρυθμό και με το δικό σας τρόπο. Μέσω μοναχικών επιδιώξεων, μαθαίνεις περισσότερα για τον εαυτό σου και αναλογίζεσαι τις εμπειρίες σου.

Ενώ υπάρχει πληθώρα ερευνών που καταδεικνύουν τα ψυχολογικά μειονεκτήματα της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης, υπάρχει αυξανόμενος όγκος στοιχείων που υποδεικνύουν ότι ένας ορισμένος βαθμός χρόνου ποιότητας και μόνο είναι κρίσιμος για την ευημερία. Ορισμένα πράγματα, όπως υποδεικνύει η έρευνα, είναι καλύτερα να γίνονται από τον εαυτό σας χωρίς περισπασμούς, απόψεις ή επιρροές άλλων ανθρώπων. Οι περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι η υπερβολική κοινωνική απομόνωση έχει σοβαρό αντίκτυπο τόσο στη σωματική και στην ψυχική υγεία. Αλλά υπάρχουν οφέλη στο να περνάς το χρόνο σου μόνος σου.

Ορισμένα πράγματα που μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε: Παράγγειλε φαγητό. Δείτε το αγαπημένο σας συγκρότημα ή μουσικό σε live ή σε συναυλία παλαιότερη, μόνοι σας. Κάνε εθελοντισμό! Αν νιώθεις μόνος μπορείς να πας σε ένα από τα συσσίτια που μαγειρεύουν και να βοηθήσεις κι εσύ! Έρευνες έχουν δείξει ότι οι κοινωνικές δράσεις όπως ο εθελοντισμός μπορούν να έχουν μια σειρά θετικών οφελών. Αναζητήστε ευκαιρίες στην κοινότητά σας όπου μπορείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο σε ένα σκοπό για τον οποίο είστε παθιασμένοι.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here