Εμβόλια: Επιστήμονες έτοιμοι να δώσουν λύση στο πρόβλημα των θρομβώσεων – Τι υποστηρίζουν


Επιστήμονες στη Γερμανία υποστηρίζουν ότι εντόπισαν την αίτια των σπάνιων θρομώσεων που σχετίζονται με τον κορονοϊό και τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson, εκτιμώντας ότι τα εμβόλια με μία τροποποίηση μπορούν οριστικά να σταματήσουν τη συγκεκριμένη αντίδραση.

Ο Rolf Marschalek καθηγητής του Ινστιτούτου Γκέτε στη Φρανκφούρτη, ο οποίος είναι επικεφαλής της συγκεκριμένης έρευνας από τον περασμένο Μάρτιο, δήλωσε ότι η μελέτη του κατέδειξε πως το πρόβλημα βρίσκεται στο άνυσμα των αδενοϊών, που αμφότερα τα εμβόλια χρησιμοποιούν για να μεταδώσουν την πρωτεΐνη-ακίδα του κορονοϊού μέσα στο σώμα.

Ο μηχανισμός σημαίνει ότι τα εμβόλια στέλνουν την πρωτεΐνη-ακίδα στον πυρήνα του κυττάρου και όχι στο κυττατικό υγρό (κυτοσόλη) που βρίσκεται μέσα στο κύτταρο όπου ο ιός παράγει κανονικά πρωτεΐνες, ανέφερε ο Marschalek και οι υπόλοιποι επιστήμονες που συμμετείχαν στην έρευνα, όπως μεταδίδουν οι Financial Times.

Μόλις βρεθούν μέσα στον πυρήνα του κυττάρου, τμήματα της πρωτεΐνης-ακίδας σπάνε σε κομμάτια, δημιουργώντας παραλλάξεις, που δεν μπορούν να προσδεθούν στην κυτταρική μεμβράνη όπου επισυμβαίνει η διαδικασία ανοσοποίησης.

Οι μεταλλαγμένες πρωτεΐνες αντ’ αυτού εκκρίνονται από κύτταρα στο σώμα, προκαλώντας θρόμβους αίματος σε περίπου έναν στους 100.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τη θεωρία του Marschalek.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ