ΗΠΑ Εκπαίδευση Κορωνοϊός: Τα σχολεία δοκιμάζουν τακτικές για τον εμβολιασμό των μαθητών

ΗΠΑ Εκπαίδευση Κορωνοϊός: Τα σχολεία δοκιμάζουν τακτικές για τον εμβολιασμό των μαθητών Δεν είναι σαφές εάν τα σχολεία μπορούν νόμιμα να απαιτήσουν ένα εμβόλιο εγκεκριμένο με άδεια έκτακτης ανάγκης για άμεση αντιμετώπιση της πανδημίας SAN DIEGO – Ένας αυξανόμενος αριθμός δημόσιων σχολείων χρησιμοποιούν μασκότ, φορτηγά τροφίμων και δώρα για να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα που θα στοχεύει να ενθαρρύνει τους μαθητές να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Οι περιοχές από την Καλιφόρνια έως το Μίσιγκαν προσφέρουν δωρεάν εισιτήρια και διοργανώνουν κινητές ομάδες εμβολιασμού σε σχολεία για τον εμβολιασμό μαθητών ηλικίας 12 ετών και άνω, ώστε όλοι να μπορούν να επιστρέψουν στις τάξεις το φθινόπωρο. Προσκαλούν επίσης μαθητές που έχουν πάρει εμβόλιο για να πιέσουν τους φίλους τους να κάνουν το ίδιο. Αξιωματούχοι ανησυχούν ότι μόλις κλείσει το σχολείο λόγω καλοκαιριού, θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να εμβολιαστούν αρκετοί έφηβοι εγκαίρως για να διασφαλιστεί εκτεταμένη ανοσία στις πανεπιστημιουπόλεις.

Η τεράστια προσπάθεια μόλις ξεκίνησε επειδή πριν από δύο εβδομάδες οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν το εμβόλιο Pfizer για παιδιά 12 έως 15 ετών.

Η Moderna δήλωσε την Τρίτη ότι το εμβόλιο COVID-19 προστατεύει έντονα τα παιδιά από τα 12, ένα βήμα που θα μπορούσε να το θέσει σε καλό δρόμο για να γίνει η δεύτερη επιλογή για αυτήν την ηλικιακή ομάδα στις ΗΠΑ.

Τα μικρότερα παιδιά δεν είναι ακόμη επιλέξιμα. Μέχρι στιγμής, περίπου το 14% των 15 εκατομμυρίων παιδιών του έθνους ηλικίας 12 έως 15 έχουν λάβει το πρώτο τους πλάνο, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Μεταξύ 7,5 εκατομμυρίων εφήβων ηλικίας 16 και 17 ετών, ο αριθμός αυτός φτάνει το 34% και περίπου το 22% είχε και τις δύο λήψεις, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που κυκλοφόρησαν τη Δευτέρα.

Οι δόσεις έχουν προγραμματιστεί περίπου τρεις εβδομάδες. Υπάρχουν πολλές προκλήσεις.

Ανάλογα με την πολιτεία και ακόμη και τον κομητεία, ενδέχεται να απαιτείται από τους ανηλίκους να έχουν τον πατέρα τους για να πάρουν το εμβόλιο. Μερικοί γονείς μπορεί να μην μπορούν να ξεφύγουν από τη δουλειά για να το κάνουν αυτό.

Άλλοι δεν είναι σίγουροι ότι επιτρέπουν στα παιδιά τους να πάρουν ένα εμβόλιο που εγκρίθηκε μόνο για επείγουσα χρήση.

Έχουν εμφανιστεί διαμαρτυρίες έξω από σχολεία που προσφέρουν το εμβόλιο, αποθαρρύνοντας τα παιδιά που μπορεί να είναι ήδη νευρικά.

Ενώ εκατοντάδες κολέγια σε όλη τη χώρα απαιτούν από τους μαθητές να έχουν απόδειξη εμβολιασμού για να επιστρέψουν στην πανεπιστημιούπολη, είναι απίθανο τα δημόσια σχολεία K-12 να κάνουν το ίδιο αυτό το φθινόπωρο.

Δεν είναι σαφές εάν τα σχολεία μπορούν νόμιμα να απαιτήσουν ένα εμβόλιο εγκεκριμένο με άδεια έκτακτης ανάγκης για άμεση αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αντ’  αυτού, τα δημόσια σχολεία προσπαθούν να δελεάσουν τους μαθητές να κάνουν τις λήψεις κάνοντας την εμπειρία εορταστική, ενώ στέλνουν φυλλάδια σπίτι στις οικογένειες για να αντιμετωπίσουν την ασφάλεια του εμβολίου.

Στο προαστιακό Ντιτρόιτ, οι μαθητές στην περιοχή Southfield που δείχνουν απόδειξη εμβολιασμού θα λάβουν δωρεάν εισιτήριο για τον ανώτερο χορό αξίας 80 $. Το κίνητρο προσέλκυσε διαδηλωτές που δήλωσαν ότι η απονομή των εμβολιασμένων θα μπορούσε να οδηγήσει σε παρενόχληση μαθητών που δεν έχουν εμβολιαστεί.

“Δεν διαχωρίζουμε  μαθητές που επιλέγουν να μην λάβουν το εμβόλιο ή δεν θα λάβουν το εμβόλιο”, δήλωσε η επιθεωρητής της Southfield, Jennifer Green.

“Θέλουμε απλώς να δώσουμε στους μαθητές μας την ευκαιρία να γιορτάσουν αυτό το ορόσημο στη ζωή τους.”

Η ιδέα κέρδισε χειροκροτήματα από τον Δρ Howard Taras, παιδίατρο του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια του Σαν Ντιέγκο που διαβουλεύεται με περιοχές σχετικά με την ασφάλεια της υγείας.

Είναι επίσης ο εσωτερικός ιατρός της Ενοποιημένης Σχολικής Περιοχής του Σαν Ντιέγκο, της δεύτερης μεγαλύτερης στην Καλιφόρνια με περίπου 120.000 μαθητές. Φιλοξενεί κλινικές εμβολίων σε σχολεία σε κοινότητες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού. Η περιοχή συμμετείχε επίσης σε μια ανακοίνωση δημόσιας υπηρεσίας με τοπικούς εφήβους που λένε, “Θα πάρουμε το εμβόλιο, τώρα είναι η σειρά σας.” “Νομίζω ότι οτιδήποτε δημιουργεί buzz βοηθά”, δήλωσε ο Taras, εξηγώντας ότι ο εμβολιασμός στα σχολεία έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα της δημιουργίας πίεσης από ομοτίμους.

Ο ιός εξαπλώθηκε πιο γρήγορα μεταξύ των εφήβων από τα μικρότερα παιδιά. “Αλλά με ένα μεγάλο μέρος ανοσοποιημένο, υπάρχει πολύ λιγότερη πιθανότητα να εξαπλωθεί στις αίθουσες διδασκαλίας, σε λεωφορεία”, δήλωσε ο Τάρας.

Και περισσότεροι μαθητές μπορεί να θέλουν να επιστρέψουν στις τάξεις ως αποτέλεσμα. Ενώ τα περισσότερα δημόσια σχολεία της Καλιφόρνιας άνοιξαν ξανά τον Απρίλιο, λιγότεροι από τους μισούς μαθητές επανέλαβαν τη μάθηση αυτοπροσώπως, σύμφωνα με ανάλυση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού EdSource.

Πολλοί συνέχισαν τη διαδικτυακή μάθηση, ενώ μερικοί εγκατέλειψαν εντελώς ή πήγαν σε ιδιωτικά σχολεία.

Η εγγραφή στο δημόσιο σχολείο μειώθηκε απότομα στην πολυπληθέστερη πολιτεία του έθνους, μειώνοντας κατά περισσότερο από 160.000 αυτήν τη σχολική χρονιά, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας της Καλιφόρνια.

Η Ενοποιημένη Σχολική Περιφέρεια του Λος Άντζελες, η μεγαλύτερη στην Καλιφόρνια με περίπου 600.000 μαθητές, σχεδιάζει να επισκεφτεί μια ομάδα κινητού εμβολιασμού σε κάθε πανεπιστημιούπολη μεσαίου και λυκείου τουλάχιστον μία φορά πριν από τη σχολική χρονιά που τελειώνει στις 11 Ιουνίου. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν φορτηγά τροφίμων και μουσική. Ο επιθεωρητής Austin Beutner εμφανίστηκε πρόσφατα με τη μασκότ “Mighty Mule” του Γυμνασίου Wilson για να ενθαρρύνει τους μαθητές να σηκώσουν τα μανίκια τους.

Είπε ότι η περιοχή προσφέρει άδεια μετ ‘αποδοχών για τους υπαλλήλους της περιοχής για να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Τα σχολεία στα οποία εμβολιάζεται περισσότερο από το 30% των μαθητών θα λάβουν το καθένα 5.000 $ για έργα και οι μαθητές μπορούν να αποφασίσουν πώς θα χρησιμοποιήσουν τα χρήματα.

Οι κλινικές που βασίζονται στο σχολείο βοηθούν επίσης στη χορήγηση εμβολιασμών σε δυσπρόσιτους πληθυσμούς που αισθάνονται πιο άνετα να πηγαίνουν στο σχολείο της γειτονιάς τους αντί για χώρους μαζικού εμβολιασμού.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ