Μυστικά πάρτι – κορωνοϊός: Η Apple αφαίρεσε από το κατάστημά της εφαρμογή για «μυστικά πάρτι»

Η Apple αφαίρεσε από το διαδικτυακό κατάστημά της (App Store) εφαρμογή για «μυστικά πάρτι».

Η εφαρμογή για το λειτουργικό iOS ονομάζεται Vybe Together, και προωθούσε ιδιωτικά πάρτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 , ενώ ο λογαριασμός της απαγορεύτηκε και στο TikTok, όπου τα παράνομα πάρτι διαφημίζονταν.

Η εφαρμογή λειτουργούσε ως εξής: Οι διοργανωτές έπρεπε να εγκρίνουν όλους όσοι ήθελαν να παρευρεθούν, και όσοι είχαν εγκριθεί λάμβαναν τη διεύθυνση του πάρτι δύο ώρες πριν από την εκδήλωση, ενώ οι περισσότερες από αυτές τις συγκεντρώσεις ήταν παράνομες υπό τους τρέχοντες αυστηρούς περιορισμούς της πανδημίας στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι η σελίδα FAQ (διευκρινίσεων) του Vybe Together, η οποία αφαιρέθηκε αναγνώριζε τον κίνδυνο της πανδημίας, αλλά ανέφερε ότι η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για να προωθεί «μικρές συγκεντρώσεις» και όχι «μεγάλα πάρτι». Ωστόσο, ακόμα και οι μικρότερες συγκεντρώσεις ατόμων μπορούν ακόμη να εξαπλώσουν τον κορωνοϊό, δημιουργώντας αλυσίδες λοίμωξης, οι οποίες θα έθεταν σε κίνδυνο άτομα που δε συμμετείχαν στο πάρτι.


Έτσι, οι αντιδράσεις για την εφαρμογή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) κατάφεραν να φέρουν και το τέλος της επικίνδυνης, εν μέσω πανδημίας, εφαρμογής.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here