Έρευνα Πανεπιστήμιο Ουάσινγκτον: Η ήπια λοίμωξη covid-19 αφήνει πίσω της διαρκή προστασία αντισωμάτων


Έρευνα Πανεπιστήμιο Ουάσινγκτον: Ακόμη και μια ήπια περίπτωση κορωνοϊού θα μπορούσε να αφήσει τα άτομα με δια βίου προστασία από τον ιό, σύμφωνα με νέα μελέτη, με ερευνητές να αποκαλούν προηγούμενες αναφορές ότι η ανοσία δεν ήταν μακροχρόνια μετά τη μόλυνση “μια παρερμηνεία των δεδομένων”. Στη μελέτη που διεξήχθη από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον στο Σεντ Λούις και δημοσίευσαν στις 24 Μαΐου στο περιοδικό Nature, οι ερευνητές έλαβαν δείγματα μυελού των οστών από 18 στους 77 συμμετέχοντες που είχαν ήδη εγγραφεί για να δώσουν δείγματα αίματος σε διαστήματα τριών μηνών ξεκινώντας περίπου ένα μήνα μετά την αρχική μόλυνση. Τα δείγματα μυελού των οστών ελήφθησαν μεταξύ επτά και οκτώ μηνών μετά την αρχική μόλυνση με COVID.

Πέντε από τους 18 συμμετέχοντες έδωσαν στη συνέχεια δείγματα δεύτερου μυελού των οστών τέσσερις μήνες αργότερα.

Η ομάδα συνέκρινε αυτά τα δείγματα με μυελό των οστών που ελήφθησαν από 11 άτομα που δεν είχαν ποτέ διαγνωστεί με COVID-19.

Ενώ τα επίπεδα αντισωμάτων στο αίμα των ατόμων που είχαν προηγούμενες λοιμώξεις μειώθηκαν γρήγορα τους πρώτους μήνες πριν από την κατάρρευση, ορισμένα αντισώματα ήταν ανιχνεύσιμα ακόμη και 11 μήνες μετά τη μόλυνση.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι τα κύτταρα που παράγουν αντισώματα στοχεύουν ειδικά τον SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί την COVID-19, σε 15 από τα δείγματα μυελού των οστών.

Τα κύτταρα βρέθηκαν επίσης και στα πέντε από τα δείγματα παρακολούθησης που δόθηκαν τέσσερις μήνες αργότερα. Οι ερευνητές είπαν ότι τα κύτταρα είναι “ήσυχα, απλά κάθονται στο μυελό των οστών και εκκρίνουν αντισώματα”.

«Το περασμένο φθινόπωρο, υπήρχαν αναφορές ότι τα αντισώματα εξαφανίστηκαν γρήγορα μετά τη μόλυνση με τον ιό που προκαλεί την COVID-19, και τα κύρια μέσα ερμηνεύουν ότι αυτό σημαίνει ότι η ανοσία δεν ήταν μακροχρόνια», δήλωσε ο Ali Ellebedy, PhD., Αναπληρωτής καθηγητής παθολογίας και ανοσολογία της ιατρικής και της μοριακής μικροβιολογίας, και ο ανώτερος συγγραφέας είπε σε ένα δελτίο τύπου. “Αλλά αυτή είναι μια εσφαλμένη ερμηνεία των δεδομένων. Είναι φυσιολογικό τα επίπεδα των αντισωμάτων να πέφτουν μετά από οξεία λοίμωξη, αλλά δεν πέφτουν στο μηδέν..

Εδώ, βρήκαμε κύτταρα που παράγουν αντισώματα σε ανθρώπους 11 μήνες μετά τα πρώτα συμπτώματα.

Αυτά τα κύτταρα θα ζήσουν και θα παράγουν αντισώματα για το υπόλοιπο της ζωής των ανθρώπων.

Αυτό είναι ισχυρή απόδειξη για μακροχρόνια ανοσία. ”

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι δεν είναι σαφές εάν όσοι έχουν πιο σοβαρή λοίμωξη COVID-19 θα έχουν την ίδια μακροχρόνια προστασία, καθώς η υπερβολική φλεγμονή θα μπορούσε να οδηγήσει σε «ελαττωματικές» ανοσολογικές αντιδράσεις.

Η ομάδα ζήτησε περισσότερη έρευνα για την επανάληψη της μελέτης σε άτομα με μέτρια έως σοβαρή λοίμωξη και αυτή τη στιγμή μελετά εάν τα εμβόλια COVID-19 προκαλούν μακροχρόνια κύτταρα που παράγουν αντισώματα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ