Χείλη: Πώς να κάνεις το κραγιόν να δείχνει τέλειο

Αλλά κανένα κραγιόν δεν μπορεί να δημιουργήσει ένα τέλειο εφέ αν τα χείλη σας δεν είναι καλά φροντισμένα!

Το δέρμα στα χείλη μας είναι πολύ λεπτότερο από το δέρμα στα άλλα μέρη του σώματός μας. Αυτό τα κάνει πιο ευάλωτα στο να σπάσουν ή να σκάσουν και καθιστά πολύ πιο σημαντικό για εμάς να προσέξουμε.

Τα χείλη μας έχουν μικρότερη ποσότητα λιπαρών αδένων και δεν έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τη φυσική μελανίνη που φιλτράρει τον ήλιο. Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά δεν έχουν δική τους προστασία. Τα σκασμένα χείλη είναι πιο συνηθισμένα το χειμώνα, όταν ο κρύος, ξηρός αέρας αφυδατώνει το δέρμα μας. Αλλά ο χειμώνας δεν είναι η μόνη εποχή που δημιουργεί προβλήματα στα χείλη μας. Ο ξηρός αέρας, ο ήλιος και ο άνεμος θα στεγνώσουν εξίσου τα χείλη σας όλο το χρόνο.

Η τακτική χρήση του βάλσαμου για τα χείλη προσφέρει την ταχύτερη θεραπεία για τα σκασμένα, ξηρά χείλη. Αποτελούμενες από κεριά και έλαια, ορισμένες φόρμουλες περιέχουν επίσης μενθόλη ή καμφορά για να καταπραΰνουν το σκάσιμο των χειλιών και το τσούξιμο που προκαλεί. Άλλα προϊόντα διαθέτουν αλλοτοΐνη ή αλόη για να επιταχύνουν την επούλωση. Πολλές φόρμουλες επίσης, ενσωματώνουν αντηλιακά, πράγμα που πάντα θα πρέπει να συμβαίνει για την εξωτερική έκθεση ώστε να προστατεύεστε από τον ήλιο -αλλά βεβαιωθείτε ότι περιέχουν UVA-προστατευτικά συστατικά όπως αβοβενζόνη, διοξείδιο του τιτανίου ή οξείδιο του ψευδαργύρου.

Εκτός από τα παραπάνω, υπάρχουν φυσικά διάφορα πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε για να ενισχύσετε το αποτέλεσμα του βάλσαμου στα χείλη. Ωστόσο προτού αρχίσετε να κατανοείτε τις διάφορες συμβουλές και τα κόλπα για τη φροντίδα των χειλιών σας, ρίξτε μια σύντομη ματιά στα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε με τα χείλη σας, ώστε να τα αναγνωρίσετε σωστά και να κάνετε το καλύτερο δυνατό για την εξατομικευμένη φροντίδα τους.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here