Κατερίνη: Σε πολύ κακή κατάσταση μάνα και κόρη που έπεσαν σε χαράδρα – Τι λέει συγγενής τους


Μάνα και κόρη έμειναν για ημέρες εγκλωβισμένες μέσα στο αυτοκίνητο, σε βάθος δεκάδων μέτρων – Πώς εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν

«Έχει πολλά χρόνια που έχει πρόβλημα με το παιδί, χήρα είναι…», είπε στον ΑΝΤ1, η αδελφή της οδηγού που ανασύρθηκε σώα, μαζί με την κόρη της, από χαράδρα στην Κατερίνη, όπου είχαν πέσει με το αυτοκίνητο, πριν από τρεις ημέρες.

Όπως είπε η αδελφή της οδηγού, «Εγώ μίλησα μαζί της την Κυριακή, μου λέει “πάω βόλτα το παιδί, πάω βόλτα με την Κατερίνα”, δεν μου είπε που θα πάει. Και από κει και πέρα τη Δευτέρα μου λέει ο πατέρας μας “δεν πήρε η αδερφή σου τηλέφωνο”. Μου λέει “πάμε Θεσσαλονίκη να τις βρούμε”. Λέω “μπορεί να πήγανε σε κανένα γιατρό και να μην θέλουν να βρεθούμε”. Ήρθαμε εδώ πάνω (σημ: στην Θεσσαλονίκη), πήγαμε κατευθείαν στην Αστυνομία και έγιναν οι ενέργειες».

«Δεν είμαι στο μυαλό της μέσα. Τώρα με τον κορονοϊό κιόλας ήταν πιο κλεισμένη μέσα και είχε επηρεαστεί πιο πολύ», είπε η γυναίκα αναφερόμενη στην ψυχολογική κατάσταση της αδελφής της.

Σε ότι αφορά την κατάσταση στην οποία εντοπίστηκαν στην χαράδρα, σε βάθος δεκάδων μέτρων, ανέφερε ότι μάνα και κόρη «βρέθηκαν σε άθλια κατάσταση. Η αδερφή μου καλά, αλλά η ανιψιά μου πολύ χάλια».

Το χρονικό της ανάσυρσης

Σώες και έχοντας τις αισθήσεις τους ανασύρθηκαν, μετά από επιχείρηση της Πυροσβεστικής, η μάνα και η κόρη που είχαν πέσει από χαράδρα δεκάδων μέτρων στην Πιερία.

Οι δύο γυναίκες αφού ανασύρθηκαν από πολύ μεγάλο βάθος διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Το όχημα βγήκε από την πορεία του κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και κατέληξε σε χαράδρα στην επαρχιακή οδό Κατερίνης – Ελασσόνας, σύμφωνα με το grtimes.gr.

Οι δύο γυναίκες 51 και 36 ετών, δεν είχαν δώσει για αρκετές ώρες σημεία ζωής, και για αυτό δηλώθηκε η εξαφάνισή τους από την αδελφή της 51χρονης. Έκτοτε ξεκίνησαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους.

Τελικά, βρέθηκε το αυτοκίνητο το μεσημέρι σε δύσβατη περιοχή και για τον απεγκλωβισμό τους κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τη συνδρομή ανδρών της 2ης ΕΜΑΚ.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης, σε ανάρτηση του στο facebook «μόλις 5 ώρες, από την στιγμή που ξεκίνησε η αναζήτηση όλων των δυνάμεων, ανασύρθηκαν σώες οι γυναίκες που αγνοούνταν από την Κυριακή, σε μια πολύ δύσκολη επιχείρηση».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ