Υπερ πανσέληνος Μαίου : Ο ναός του Ποσειδώνα περικυκλώνεται από το κόκκινο φεγγάρι


Εχτές το βράδυ δύο μοναδικά θεάματα πραγματοποιήθηκαν στον ουρανό, ένα ήταν η υπερ-πανσέληνος και το άλλο ήταν η έκλειψη σελήνης. Και τα δύο αυτά φαινόμενα είναι σπάνια και κατάφεραν να χαρίσουν μαγικές φωτογραφίες σε όσους κατάφεραν να τα αποθανατίσουν,

Ολική έκλειψη σελήνης

  • Η υπέρ-πανσέληνος στιγματίστηκε και από ένα άλλο γεγονός, αυτό ήταν η ολική έκλειψη σελήνης που δυστυχώς δεν ήταν ορατή από την χώρα μας αλλά ήταν εξίσου δυνατή  και πολύ σημαντική αφού ήταν η πρώτη και τελευταία για το 2021.

Κορύφωση πανσελήνου

  • Η πανσέληνος έφθασε στην κορύφωση της, λίγο μετά από το μεσημέρι της 26ης Μαίου του 2021
  • Η σελήνη ωστόσο πολύ κοντά στην γη (357.311 χιλιόμετρα) βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης 25η Μαρτίου (Ξημερώματα Τετάρτης 26ης Μαίου), συγκεκριμένα το γεγονός έγινε στις 04:30 το πρωί.

Πότε έχουμε υπέρ πανσέληνο

  • Καθώς η ελλειπτική τροχιά του φεγγαριού γύρω από τη Γη αυξομειώνει την απόσταση μεταξύ των σωμάτων, υπερ-πανσέληνος συμβαίνει όταν η πανσέληνος συμπίπτει χρονικά με μία πολύ κοντινή προσέγγιση της Σελήνης.

Πόσοι είναι η απόσταση γη – Σελήνη

  • Η απόσταση Γης-Σελήνης κυμαίνεται από 406.712 χιλιόμετρα (απόγειο) μέχρι 356.445 χιλιόμετρα (περίγειο).

Πως την αποκαλούσαν οι αυτόχθονες της Αμερικής

  • Οι αυτόχθονες της Αμερικής την έλεγαν “Ροζ φεγγάρι”, επειδή σηματοδοτούσε την εμφάνιση ενός φυτού το οποίο είχε ρόζ λουλούδια το οποίο θεωρούνταν ότι είναι το πρώτο που βγαίνει όταν αρχίζει η άνοιξη.

Άξονας ζωδίων που συνέβη

  • Η υπέρ πανσέληνος πραγματοποιήθηκε στον άξονα των ζωδίων του Τοξότη και των Διδύμων και η επιρροή της θα είναι πολύ έντονη. Γι αυτό τον λόγο θα υπάρξουν πολλές και ξαφνικές ανατροπές.

Ακολουθεί βίντεο για την υπέρ πανσέληνο του Μαίου

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ