Παγκόσμιος συναγερμός: Δεκάδες κρούσματα πανώλης στο Κονγκό


Η χώρα μετράει ήδη 11 νεκρούς ενώ ο Π.Ο.Υ. είναι επί ποδός.

Μπροστά τον απόλυτο… τρόμο μιας επιδημίας που αν εξελιχθεί σε νέα πανδημία θα υπάρξουνε εκατομμύρια νεκροί, είναι το Κονγκό καθώς έχουν διαγνωστεί δεκάδες κρούσματα πανώλης!

Μέσα σε λίγες ημέρες έχουν καταγραφεί συνολικά 15 κρούσματα εκ των οποίων τα 11 κατέληξαν σε θάνατο, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Express.

Οι Αρχές του Κονγκό έχουν συστήσει στους πολίτες να φορούν μάσκες και να απομακρυνθούν όσο το δυνατόν περισσότερο από σορούς.

Οι φόβοι για ραγδαία αύξηση των νεκρών είναι μεγάλοι, μιας και στις βορειοανατολικές επαρχίες της χώρας δεν υπάρχει καμία σχεδόν, ιατρική περίθαλψη.

«Τα θύματα έχουν συμπτώματα πονοκεφάλων, πυρετού, βήχα ενώ κάνουν εμετό αίμα. Έχουμε ήδη 11 θανάτους σε 15 περιπτώσεις. Η πρώτη περίπτωση ήταν μιας γυναίκες στην επαρχία Fataki», δήλωσε ο Louis Tshulo από το υγειονομικό επιτελείο του Ituri.

H πανώλη εμφανίστηκε στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα και αποτελεί μέχρι και σήμερα την πλέον θανατηφόρα ασθένεια που έχει γνωρίσει ο πλανήτης.

Στο Ituri έχουν καταγραφεί μέσα σε ένα χρόνο 461 κρούσματα και 31 θάνατοι ενώ ο τρόπος μετάδοσης είναι τα τρωκτικά και η κακή υγιεινή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ