Έρπης: Πώς τα συναισθήματα επηρεάζουν το ανοσοποιητικό

Έρπης: Πώς τα συναισθήματα επηρεάζουν το ανοσοποιητικό. Μερικές φορές αυτές οι στιγμές συνεχούς ανησυχίας και άγχους φέρνουν προβλήματα όπως οι ενοχλητικές αυτές πληγές. Αυτή η εμφανής, επώδυνη κυψέλη είναι ένα μόνο παράδειγμα του πώς τα συναισθήματα αλλάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα. 

Αρκεί να περάσετε από μια στιγμή ανησυχίας, υπερβολικής πίεσης ή άγχους για να αντιληφθείτε ότι λίγες μέρες αργότερα, αυτή η κυψέλη στο χείλος εμφανίζεται με ένα τρομερό τσούξιμο. Ο έρπης στρες είναι μια κοινή κατάσταση, γεγονός που μας δείχνει για άλλη μια φορά πώς τα συναισθήματά μας τροποποιούν και αλλάζουν την υγεία και την οργανική ισορροπία.

Γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν είναι τόσο κοινό όσο το κλασικό απλό έρπητα (HSV-1), ότι η ιογενής λοίμωξη που εμφανίζεται κάποτε παραμένει λανθάνουσα. Αρκεί να έχετε έναν ελαφρύ πυρετό ή να περάσετε από λίγες μέρες ψυχικής παρακμής ή έντασης για να εμφανιστούν εκείνα τα μικρά, αλλά ενοχλητικά έλκη. Τώρα, υπάρχουν άλλοι τύποι έρπητα που μπορούν να εμφανιστούν μαζί με το άγχος, το άγχος ή την κατάθλιψη. Υπάρχει έρευνα που μας λέει επίσης για την επίδραση του έρπητα ζωστήρα (φυσαλιδώδες και επώδυνο δερματικό εξάνθημα παρόμοιο με την ανεμοβλογιά) ή τον έρπητα των γεννητικών οργάνων σε άτομα με διαταραχή της διάθεσης. Όλα αυτά καθιστούν απαραίτητο να εμβαθύνουμε στη σχέση μεταξύ του ανοσοποιητικού συστήματος και των συναισθηματικών διαταραχών.

Ο απλός έρπης (HS1) παρουσιάζει ήπια ασθένεια και σπάνια προκαλεί σοβαρές επιπλοκές αργότερα. Εμφανίζεται με χαμηλό πυρετό και εκδηλώνεται με τις κλασικές κυψέλες γύρω από το στόμα ή τη μύτη. Μελέτες όπως αυτές που πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο δείχνουν ότι το ακριβές αλλά έντονο στρες μπορεί να επηρεάσει την ανοσία. Μεταξύ όλων των φυσικών συμπτωμάτων που μπορούμε να βιώσουμε (μυϊκός πόνος, πονοκέφαλος , πεπτικές διαταραχές κ.λπ.) η εμφάνιση του απλού έρπητα είναι αρκετά συχνή. Πίσω από αυτές τις εκδηλώσεις υπάρχει σειρά συναισθημάτων που πρέπει να προσέξουμε . Αυτό είναι το κλειδί.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here