Πώς να κολυμπάς με ασφάλεια χειμώνα-καλοκαίρι

Πώς να κολυμπάς με ασφάλεια χειμώνα-καλοκαίρι. Η κολύμβηση στα γαλανά νερά έχει πολλές θετικές επιπτώσεις στην υγεία και ορισμένοι κολυμπούν όλο το χρόνο ανεξάρτητα από τον καιρό. 

Κολύμπι στην παγωμένη θάλασσα – σκοτώνω ή θεραπεύω; Είμαστε μέσα στο χειμώνα αλλά αυτό δε σημαίνει κάτι για τους φίλους των κρύων νερών. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν στην θεραπευτική δύναμη του ψυχρού νερού τόσο για το σώμα όσο και για το μυαλό. Αλλά το κρύο νερό δεν παύει να έχει και τους κινδύνους του. Ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες, οι κολυμβητές μπορούν να βιώσουν σοκ από κρύο νερό.

Είναι ώρα να χαλαρώσουμε μιας και  η πανδημία μας έχει επιτρέψει να έχουμε άπλετο ελεύθερο χρόνο πια. Αυτό το μόνιμο άγχος που βιώνουμε καταπραΰνεται κολυμπώντας σε κρύο νερό μιας και επιτρέπει στο σώμα και το μυαλό μας να προσαρμοστούν στην αντιμετώπιση του άγχους σε καθημερινές καταστάσεις. Ναι, υπάρχει πόνος για αρχή, μαζί με πολλά κέρδη, αλλά το να μοιράζεσαι την εμπειρία με άλλους κολυμβητές είναι διασκεδαστικό! Η πιο σημαντική δεξιότητα που χρειάζεστε για κολύμπι σε κρύο νερό είναι η αυτογνωσία. Εάν θέλετε να υπερβείτε τα όριά σας, κάντε το σταδιακά. Αυτό δεν έχει να κάνει με την εμπειρία και τις ικανότητές σας στην κολύμβηση. Έχει να κάνει με το πώς νιώθεις τη μέρα.

Θέστε στον εαυτό σας αυτές τις ερωτήσεις: έχεις φάει, αισθάνεσαι σωματικά και ψυχικά καλά, έχεις τραυματιστεί; Όλοι αυτοί οι παράγοντες πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν εισέλθουμε στο νερό. Ελέγξτε τις συνθήκες πριν και κατά τη διάρκεια της κολύμβησης. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που σας βοηθούν να το κάνετε αυτό πριν κολυμπήσετε και, όταν βρίσκεστε στο νερό, να έχετε υπόψη σας την πιθανή αλλαγή της θάλασσας, των κυμάτων αλλά  και του καιρού. Να ξεκουράζεστε τακτικά και να ελέγχετε το περιβάλλον. Αν χρειαστεί, διακόψτε το κολύμπι και βγείτε στη στεριά.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here