Τροφική φοβία: Δεν τρώω έξω, από αγνώστους και γρήγορο φαγητό

Τροφική φοβία: Δεν τρώω έξω, από αγνώστους και γρήγορο φαγητό. Οι τροφικές φοβίες είναι μια οικογένεια φοβιών που κυμαίνονται από το φόβο να δοκιμάσουν νέα τρόφιμα έως το φόβο να καταπιούν τρόφιμα, έως το φόβο να τρώνε συγκεκριμένους τύπους τροφών για φόβο δηλητηρίασης.

Η Νεοφοβία είναι η φοβία και η άρνηση να δοκιμάσετε νέα τρόφιμα. Κυριολεκτικά σημαίνει «φόβος να δοκιμάσετε άγνωστα τρόφιμα». Η νεοφοβία είναι ένα πολύ κοινό φαινόμενο στην παιδική ηλικία, ειδικά περίπου 2-3 ​​ετών , το οποίο τείνει να εξαφανιστεί μετά από 5 χρόνια. Αν και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να παραμείνει στην ενηλικίωση. Εκτιμάται ότι το 78% των περιπτώσεων τροφικής νεφοβίας κληρονομείται . Επιπλέον, η μάθηση έχει θεμελιώδη ρόλο. Τα παιδιά μαθαίνουν, σε μεγάλο βαθμό, παρατηρώντας μοντέλα (γονείς, μεγαλύτερα αδέλφια).

Η φαγοφοβία συνίσταται στην φοβία της κατάποσης τροφής που παράγεται από έναν παράλογο φόβο πνιγμού ή ασφυξίας κατά την κατάποση . Σε αντίθεση με τη νεοφοβία, μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία και συνήθως συνδέεται με το επεισόδιο πνιγμού. Στην περίπτωση τροφικών φοβιών, εάν οι συνέπειες είναι σοβαρές και εάν έχουν με το άτομο για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να είναι απαραίτητο να αποκατασταθεί το βάρος ως πρώτο μέτρο. Ωστόσο, η θεραπεία της ίδιας της φοβίας πρέπει να στοχεύει περισσότερο στην προώθηση της προοδευτικής επαφής με το φοβικό ερέθισμα για να προσπαθήσει να αποδεσμεύσει την φοβία.

Ενώ στις τροφικές φοβίες ο φόβος επικεντρώνεται σε πτυχές που σχετίζονται στενά με το ίδιο το φαγητό, όπως η οικογένεια στην οποία ανήκουν ή η κατάσταση διατήρησής τους, στη νευρική ανορεξία ο φόβος επικεντρώνεται στον παθολογικό φόβο της αύξησης του βάρους. Για αυτό είναι σημαντικό να διερευνηθούν και ό, τι μπορεί να είναι πίσω να είναι λιποβαρή, το είδος του φόβου έχει οδηγήσει σε απώλεια βάρους, γιατί διαφορετικά διαταραχές απαιτούν διαφορετικές προσεγγίσεις .

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here