Η.Π.Α εμβόλιο: Ανέφικτος ο στόχος για εμβολιασμό 20εκατ. πολιτών

Η.Π.Α εμβόλιο: Ανέφικτος ο στόχος για εμβολιασμό 20εκατ. πολιτών μέχρι τις αρχές του νέου έτους. Οι χιονοθύελλες, οι διακοπές και η γενική απειρία στο χειρισμό μιας πανδημικής απάντησης ευθύνονται για την “καθυστέρηση” στον αριθμό των Αμερικανών που έχουν μέχρι στιγμής εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε εκτιμήσει προηγουμένως ότι 20 εκατομμύρια Αμερικανοί θα λάμβαναν την πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer-BioNtech μέχρι το τέλος του έτους. Ωστόσο, καθώς το 2020, ένα έτος το οποίο ορίζεται από την πανδημία του κορωνοϊού, ολοκληρώνεται την Παρασκευή, η κυβέρνηση φαίνεται να απέχει πολύ από το στόχο αυτό. Η διαδικασία εμβολιασμού ξεκίνησε στις 14 Δεκ, με τους επαγγελματίες της υγείας στην πρώτη γραμμή. Ο αριθμός των ατόμων που εμβολιάστηκαν όπως αναφέρθηκε από την Perna και την Slaoui έρχεται σε αντίθεση με τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων.

Από το πρωί της Πέμπτης, η υπηρεσία ανέφερε ότι περισσότερες από 12,4 εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων Pfizer και Moderna δύο δόσεων έχουν διανεμηθεί σε ολόκληρη τη χώρα. Η CDC αναφέρει μόλις 2,7 εκατομμύρια άτομα έχουν εμβολιαστεί. Ανέφερε, ωστόσο, ότι εργάζεται με απαρχαιωμένα δεδομένα. Ο Perna είπε ότι εργάζεται επίσης για μια καθυστέρηση 72 έως 96 ωρών στην αναφορά των στοιχείων για τα εμβόλια, η οποία λέει ότι θα προσαρμοστεί με το πέρασμα του χρόνου. Ανεξάρτητα από τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν, Perna και ο Slaoui λένε ότι ο αριθμός των Αμερικανών που εμβολιάστηκαν από τον κορωνοϊό είναι πολύ χαμηλότερος από ό,τι θα ήθελαν.

Περισσότεροι από 340.000 Αμερικανοί έχουν πεθάνει από την πανδημία, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Στελέχη του κλάδου υγείας προειδοποιούν ότι ο Ιανουάριος ενδέχεται να είναι ο πιο θανατηφόρος μήνας από την έναρξη της πανδημίας, καθιστώντας την επιτυχημένη διανομή εμβολίων ακόμα πιο κρίσιμη.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here