Να είσαι καλός με τον εαυτό σου: Το κλειδί για την αυτοεκτίμηση

Να είσαι καλός με τον εαυτό σου: Το κλειδί για την αυτοεκτίμηση. Το να είσαι καλός με τον εαυτό σου είναι ανεκτίμητο. Ένα τέτοιο ψυχολογικό σκάφος απαιτεί δύο επιτεύγματα: συμφιλίωση με το παρελθόν για να σβήσει ορισμένες απογοητεύσεις και να σταματήσει να εμμένει στο μέλλον για να ηρεμήσει τις ανησυχίες.

Το να νιώθεις καλά είναι, πάνω από όλα, να μάθεις να σκέφτεσαι σωστά, να εστιάζεις σε ένα δώρο όπου να διαμορφώνεις μια εσωτερική ειρήνη που κανείς δεν πρέπει να ενοχλεί. Σίγουρα όλοι συμφωνούμε με αυτές τις δηλώσεις. Ωστόσο, γιατί είναι τόσο δύσκολο για εμάς να βρούμε αυτήν την εσωτερική ισορροπία όπου νιώθουμε γεμάτοι, πού μπορούμε να απολαύσουμε αυτό που έχουμε και τι μας χαρακτηρίζει; Είτε μας αρέσει είτε όχι, υπάρχει πάντα κάτι που αποτυγχάνει, κάτι που μας τσαλακώνει και που μας εμποδίζει να βιώσουμε μια διαρκή ευεξία , αυτό που δεν λήγει και παραμένει σταθερό ανεξάρτητα από τους ανέμους ή τις παλίρροιες.

 

Το να είσαι καλός με τον εαυτό σου σημαίνει να ξέρεις πώς να εξασκήσεις έναν τύπο αποδοχής όπου έχουμε ενεργό έλεγχο στις σκέψεις μας.  Αυτό που μας περιβάλλει και ακόμη και οι άνθρωποι που είναι μέρος του πιο κοντινού μας πλαισίου μπορεί να μην ενεργούν πάντα όπως θέλουμε. Ωστόσο, κανένα από αυτά δεν πρέπει να μας εκνευρίζει, γιατί εάν υπάρχει ηρεμία μέσα, εάν υπάρχει αυτοαγάπη και ισορροπία, δεν υπάρχει σύννεφο που να σβήνει τον ήλιο που κουβαλάμε μέσα μας. Η προσωπική εκτίμηση είναι μια άσκηση τόσο χρήσιμη όσο είναι άγνωστη.

Κάποιος μπορεί να το ανακαλύψει με την πάροδο του χρόνου, ακριβώς όταν κάποιος αντιλαμβάνεται ότι παραμελείται για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχει την αίσθηση ότι είναι σχεδόν σαν αυτό το πιόνι σε μια σκακιέρα. Θέλουμε να είμαστε η “Κυρία”, αλλά γι ‘αυτό είναι απαραίτητο να θυμόμαστε τι αξίζουμε και τι ρόλο παίζουμε στο παιχνίδι της ζωής.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here