Υπόθεση «ψευτογιατρού»: Πρόταση εισαγγελέα – Σε δίκη για 12 θανάτους καρκινοπαθών


Στο «σκαμνί» του κατηγορουμένου ζητά να παραπεμφθεί ο αποκαλούμενος «ψευτογιατρός» με πρότασή της προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο η εισαγγελέας Αγγελική Κουρινιώτη

Η εισαγγελική λειτουργός προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη ο κατηγορούμενος για 12 περιπτώσεις θανάτων καρκινοπαθών και για 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Στην 300 σελίδων πρότασή της προς το συμβούλιο πλημμελειοδικών ζητεί να καθίσουν στο πλευρό του «Dr Kontos» – όπως συστηνόταν στα ανυποψίαστα θύματά του-, ακόμα 16 κατηγορούμενοι που φέρονται ως συνεργοί του «ψευτογιατρού». Τέλος, ζητεί να μην γίνει κατηγορία σε βάρος της συζύγου του.

Τα αδικήματα για τα οποία η εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή σε δίκη του 47χρονου είναι η ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, η βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, η διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα, η κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, η αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, η πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, η οπλοκατοχή και η παραβίαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος, ο οποίος είχε καταφέρει να ξεγελάσει ακόμα και γιατρούς κλινικών και διαγνωστικών κέντρων, είχε δηλώσει «εμπειρικός βοτανολόγος» και αν και είχε παραδεχθεί την κατηγορία της απάτης, είχε αρνηθεί ότι ευθύνεται για τους θανάτους των καρκινοπαθών και είχε υποστηρίξει ότι δεν αμειβόταν για τις υπηρεσίες του, αλλά έπαιρνε χρήματα μόνο για το κόστος των βοτάνων.

Γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα είναι ανάμεσα στα 16 πρόσωπα για τα οποία ζητά την παραπομπή στο εδώλιο η εισαγγελέας. Ο 47χρονος πάντως έχει υποστηρίξει ότι δεν είχαν ιδέα για την πραγματική του ταυτότητα καθώς τους είχε παραπλανήσει και αυτούς.

Επικίνδυνο να τελέσει νέα αδικήματα κρίνει τον 47χρονο η εισαγγελέας ζητώντας και την παράταση της προσωρινής κράτησης για ακόμα ένα εξάμηνο. Τον τελικό λόγο έχει πλέον το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα αποφασίσει ποιοι και για ποια αδικήματα παραπεμφθούν σε δίκη.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ