Τηλεδιάσκεψη Ελλάδας – Τουρκίας για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης – Στην Άγκυρα ο επόμενος κύκλος


Πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης ο 4ος κύκλος συναντήσεων για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία στις 26 και 27 Μαΐου

Κατά τη τηλεδιάσκεψη οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις για τα ΜΟΕ.

Η 5η συνάντηση σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα.

Στην Ελλάδα ο Τσαβούσογλου

Στις 31 Μαΐου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών πιθανότατα θα δει και ο Κυριάκος Μηστοτάκης, προκειμένου να ανταποδώσει την κίνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είχε συναντήσει τον Νίκο Δένδια στην Άγκυρα.

H διήμερη επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα θα ξεκινήσει με ιδιωτική επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας στη Θράκη. Το βράδυ της Κυριακής ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας θα βρίσκεται στην Αθήνα, προσκεκλημένος του Νίκου Δένδια. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του Τούρκου ομολόγου του.

Οι συνομιλίες θα εστιαστούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Στην ατζέντα της συνάντησης Δένδια – Τσαβούσογλου θα βρεθεί και η πιθανότητα συνέχισης των διερευνητικών επαφών, ενώ εκτιμάται πως θα προετοιμαστεί το έδαφος για το τετ α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις υποστηρίζουν πως η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο θα γίνει στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, στην οποία θα συμμετάσχει και ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ