Ελλάκτωρ: EBITDA 40 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο παρά την πανδημία


Ιδιαίτερη ανθεκτικότητα, σε πείσμα των προκλήσεων της πανδημίας έδειξε ο όμιλος Ελλάκτωρ καθώς ανακοίνωσε Κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 40 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, το EBITDA του Ομίλου επηρεάστηκε από την κάμψη των επιδόσεων του κλάδου των Παραχωρήσεων, λόγω των επιπτώσεων της COVID-19 και των μέτρων περιορισμού του κλάδου της Κατασκευής αλλά και από τη σημαντική βελτίωση του κλάδου των ΑΠΕ.

Αντίστοιχα, ο Κύκλος Εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε 193 εκατ. ευρώ.
Η ρευστότητα του Ομίλου ανήλθε στις 31/03/2021 σε 403 εκατ. ευρώ έναντι 406 εκατ. ευρώ στις 31/12/2020.

Ο καθαρός δανεισμός, εξαιρουμένου του Μορέα διαμορφώθηκε σε 715 εκατ. ευρώ διαμορφώνοντας το δείκτη Net Debt / EBITDA σε 4,4x

Στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, το EBITDA παρουσίασε αύξηση κατά 39% και διαμορφώθηκε σε 27,6 εκατ. το 1ο 3μηνο του 2021 έναντι 19,8 εκατ. ευρώ το 1ο 3μηνο του 2020, ως αποτέλεσμα της αυξημένης εγκατεστημένης ισχύος και μη επηρεαζόμενο από την πανδημία του COVID-19.

Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ευθύμιος Μπουλούτας, «παρά τις προκλήσεις λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της COVID-19, ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ επέδειξε ανθεκτική λειτουργική επίδοση με Κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (ΕBITDA) στα €40 εκατ. έναντι €51 εκατ. στο αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Από την αρχή του έτους, ο Όμιλος υλοποιεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναδιοργάνωσης στη λειτουργική και χρηματοοικονομική του δομή. Ήδη ολοκληρώθηκε ομολογιακό δάνειο €50 εκατ. στην ΆΚΤΩΡ, το οποίο σε συνδυασμό με την έγκριση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου έως €120,5 εκατ. δημιουργούν νέες βάσεις και προοπτικές βελτίωσης στη λειτουργική κερδοφορία του Ομίλου».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ