Ινδία: Έγκριση για τη χορήγηση του εμβολίου της ΑstraZeneca

Η ρυθμιστική αρχή φαρμακευτικών προϊόντων στην Ινδία έδωσε σήμερα, Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021, έγκριση για τη χορήγηση του εμβολίου κατά της Covid-19 της ΑstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, όπως δήλωσαν στο Ρόιτερς δύο πηγές με γνώση του ζητήματος.

Η απόφαση αυτή θα ανοίξει το δρόμο για την κυκλοφορία του εμβολίου στην δεύτερη περισσότερο πληγείσα από την πανδημία χώρα παγκοσμίως.

Η Βρετανία και η Αργεντινή έχουν ήδη δώσει άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης του εμβολίου, έτσι και η Ινδία θέλει να ξεκινήσει τους εμβολιασμούς το συντομότερο δυνατό.

Επίσης εξετάζει τη χορήγηση άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης για τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech και της ινδικής India’s Bharat Biotech.

Με περισσότερα από δέκα εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού η χώρα έχει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων μετά τις ΗΠΑ, παρότι ο ρυθμός μόλυνσης έχει μειωθεί σημαντικά έπειτα από μια εκτόξευση που είχε σημειώσει στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κεντρικός Οργανισμός Ελέγχου Φαρμάκων, ο εθνικός ρυθμιστικός φορέας για ινδικά φαρμακευτικά προϊόντα, οι επιστήμονες του οποίου συναντώνται για δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα, ενδέχεται να δώσει άδεια χρήσης και σε ένα άλλο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το οποίο παρασκεύασε μια ινδική εταιρεία, η Bharat Biotech, όπως είπαν δύο από τις πηγές διατηρώντας την ανωνυμία τους: “Τόσο η AstraZeneca όσο και η Bharat Biotech θα λάβουν άδεια σήμερα. Όλες οι προετοιμασίες γίνονται έχοντας ως στόχο την σημερινή ημέρα”.

Σημειώνεται ότι οι άλλες δύο πηγές ήταν λιγότερο βέβαιες ως προς την πιθανότητα να λάβει έγκριση το εμβόλιο της Bharat Biotech, ενώ εκπρόσωπος του Οργανισμού αρνήθηκε να σχολιάσει.

Τέλος, περισσότερες από 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca έχουν ήδη αποθηκευτεί από την τοπική παρασκευάστρια εταιρεία, το Ινστιτούτο Serum της Ινδίας, και μία από τις πηγές είπε ότι τα εμβόλια πιθανόν να αρχίσουν να διανέμονται στα κρατίδια της χώρας ακόμη και από αύριο.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here