Αδύναμα Νύχια: Πως να ενδυναμώσετε τα νύχια σας

Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε πάντα να κάνουμε αλλαγές στον τρόπο ζωής και τις συνήθειές μας για να ενισχύσουμε τα νύχια και να τα πάρουμε αυτό που θέλουμε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ενισχύσετε τα νύχια σας σε χρόνο μηδέν.

1. Πάρτε ένα συμπλήρωμα βιοτίνης

Η βιοτίνη (επίσης γνωστή ως βιταμίνη Η και βιταμίνη Β-7) είναι μία από τις βιταμίνες Β. Επειδή είναι υδατοδιαλυτή, δεν αποθηκεύεται από το σώμα, οπότε πρέπει να βεβαιωθείτε ότι την καταναλώνετε καθημερινά. Η βιοτίνη μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των μαλλιών και των νυχιών και επίσης βοηθά το νευρικό σύστημα του σώματος να λειτουργεί σωστά. Μπορεί να βρεθεί σε τρόφιμα όπως σαρδέλες, μαγειρεμένα αυγά και όσπρια, ή μπορείτε να πάρετε βιταμίνη Β σε συμπλήρωμα.

2. Ελαχιστοποιήστε την έκθεση στο νερό

Η υπερβολική απορρόφηση νερού μπορεί να κάνει τα νύχια σας να γίνουν αδύναμα και εύθραυστα. Φοράτε γάντια κατά το πλύσιμο των πιάτων και προσπαθήστε να κρατήσετε τα χέρια σας μακριά από το νερό ενώ κάνετε μπάνιο. Είναι αδύνατο να αποφεύγετε πάντα να βρέχετε τα χέρια σας φυσικά, αλλά αυτό είναι καλό να το προσέξετε.

3. Μείνετε ενυδατωμένοι

Η κατανάλωση αρκετού νερού είναι απαραίτητη για την υγεία και η υγεία των νυχιών δεν αποτελεί εξαίρεση. Χωρίς επαρκή υγρασία, τα νύχια μπορούν να γίνουν εύθραυστα και να σπάσουν και να ξεφλουδίσουν εύκολα. Πίνοντας αρκετό νερό τους βοηθά να διατηρήσουν την υγρασία και να παραμείνουν δυνατοί.

4. Δώστε προσοχή στη διατροφή σας

Βεβαιωθείτε ότι τρώτε μια υγιεινή και ποικίλη διατροφή, καθώς και πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα. Μια δίαιτα με ανεπάρκεια σε κρίσιμες βιταμίνες και μέταλλα μπορεί να επηρεάσει ολόκληρο το σώμα σας – συμπεριλαμβανομένων των νυχιών σας.

5. Προσέξτε τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε

Πολλά βερνίκια νυχιών ή θεραπείες περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες που μπορούν πραγματικά να αποδυναμώσουν τα νύχια. Η αφαίρεση βερνικιού νυχιών που περιέχει ακετόνη πρέπει να αποφεύγεται, καθώς μπορεί να βλάψει τα νύχια. Αναζητήστε μη τοξικά βερνίκια νυχιών αποφύγετε την ακετόνη.

 


ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here