Παράδοξο αλλά αληθινό: Κρατούμενος αφέθηκε ελεύθερος γιατί… είχε πάνω του ναρκωτικά


Μπορεί να ακούγεται παράδοξο αλλά είναι αληθινό. Κρατούμενος στο ΠΡΟΚΕΚΑ της Αμυγδαλέζας αφέθηκε ελεύθερος γιατί… συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 22χρονο από το Πακιστάν, ο οποίος κρατούνταν στο ΠΡΟΚΕΚΑ για απέλαση.

Ο 22χρονος στις 22.40 της 18ης Μαΐου 2021 εντοπίστηκε από αστυνομικούς της φρουράς του ΠΡΟΚΕΚΑ στην Αμυγδαλέζας, επί της οδού Θρακομακεδόνων, να πετάει μία σακούλα στην απέναντι πτέρυγα.

Οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν τη σακούλα και διαπιστώθηκε ότι περιείχε δύο αυτοσχέδιες χάρτινες συσκευασίες με μικρή ποσότητα ναρκωτικών. Η κάθε συσκευασία περιείχε από 0,4 γραμμάρια κάνναβης.

Σημειώνεται ότι κανένας κρατούμενος στην πτέρυγα όπου πέταξε τα ναρκωτικά δεν πλησίασε για να τα πάρει.

Ο 22χρονος συνελήφθη και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για το νόμο περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα ο όρος είναι να δίνει το «παρών» την 1η και 16η κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου δήλωσε ότι θα διαμένει (στο κέντρο της Αθήνας).

Στη συνέχεια, ο 22χρονος αφέθηκε ελεύθερος. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι ουσιαστικά η κατοχή των ναρκωτικών του χάρισε την… ελευθερία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα «παραθυράκι» του νόμου που οδηγεί σε αυτή την παραδοξότητα. Ο 22χρονος θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι να εκδικαστεί η ποινική υπόθεση για τα ναρκωτικά.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ