Τριχόπτωση Γυναικεία: Αιτίες και αντιμετώπιση

Η απώλεια μαλλιών είναι συχνή και για τις γυναίκες. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες μπορεί να παρουσιάσουν τριχόπτωση. Οτιδήποτε από ιατρικές καταστάσεις έως ορμονικές αλλαγές και στρες μπορεί να είναι η αιτία.

4 τύποι αλωπεκίας

Αλωπεκία σημαίνει απλώς «τριχόπτωση». Δεν είναι μεταδοτική. Υπάρχει μια ποικιλία τύπων που προκαλούνται από οτιδήποτε, από τη γενετική έως τις πρακτικές περιποίησης μαλλιών ή οτιδήποτε προκαλεί το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτεθεί στα θυλάκια των μαλλιών.

Η ανδρογενετική αλωπεκία είναι γυναικεία φαλάκρα ή τριχόπτωση που προκαλείται από γενετική ή οικογενειακό ιστορικό. Είναι η κύρια αιτία της τριχόπτωσης στις γυναίκες και ξεκινά γενικά μεταξύ των ηλικιών 12 έως 40 ετών. Ενώ οι άνδρες τείνουν να παρατηρούν τη φαλάκρα ως υποχώρηση της γραμμής των μαλλιών και συγκεκριμένα σε φαλακρά σημεία, η τριχόπτωση των γυναικών εμφανίζεται περισσότερο ως συνολική αραίωση.

Η αλωπεκία areata είναι τριχόπτωση που συμβαίνει ξαφνικά στο κεφάλι ή το σώμα. Συνήθως ξεκινά με ένα ή περισσότερα στρογγυλά φαλακρά σημεία που μπορεί να αλληλεπικαλύπτονται ή όχι.

Η κυτταρική αλωπεκία είναι μια ομάδα καταστάσεων που προκαλούν μη αναστρέψιμη τριχόπτωση μέσω ουλών. Τα μαλλιά πέφτουν και το θυλάκιο αντικαθίσταται με ουλώδη ιστό.

Οι τραυματικές αλωπεκίες προκαλούν την πτώση των μαλλιών ως αποτέλεσμα των πρακτικών κομμωτικής. Ο άξονας των μαλλιών μπορεί να σπάσει μετά τη χρήση θερμών χτενών, στεγνωτηρίων ή ορισμένων χημικών ουσιών για τη βαφή ή το ίσιωμα των μαλλιών.

Αποτελεσματικές θεραπείες τριχόπτωσης

Η τριχόπτωση που προκαλείται από στρες ή ορμονικές αλλαγές, όπως η εγκυμοσύνη ή η εμμηνόπαυση, μπορεί να μην απαιτούν καμία θεραπεία. Αντ ‘αυτού, η απώλεια πιθανότατα θα σταματήσει μόνη της μετά την προσαρμογή του σώματος. Οι ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά δεν απαιτούν συχνά ιατρική περίθαλψη πέρα ​​από τα συμπληρώματα, εκτός εάν η ανεπάρκεια προκαλείται από υποκείμενη κατάσταση υγείας.

Και οποιεσδήποτε ιατρικές καταστάσεις που οδηγούν σε απώλεια μαλλιών θα πρέπει να αντιμετωπίζονται απευθείας για να αντιμετωπίσουν την πλήρη κατάσταση, όχι μόνο τα συμπτώματά της. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν ορισμένα πιθανά φάρμακα και θεραπείες για την τριχόπτωση που προκαλούνται από φαλάκρα γυναικείας μορφής και άλλες αλωπεκίες. Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μία ή έναν συνδυασμό θεραπειών για μήνες ή χρόνια για να δείτε τα πλήρη αποτελέσματα.

Μινοξιδίλη

Είναι ένα φάρμακο χωρίς συνταγή (OTC) που διατίθεται σε υγρές και αφρώδεις μορφές για τοπική χρήση. Τρίβεται στο τριχωτό της κεφαλής καθημερινά και συνήθως πρέπει να χρησιμοποιείται μακροχρόνια για μήνες και χρόνια για την αποτελεσματική πρόληψη της τριχόπτωσης και την προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών.

Θεραπεία με οιστρογόνα

Αν και δεν χρησιμοποιείται τόσο ευρέως όσο τα προηγούμενα χρόνια, η θεραπεία αντικατάστασης ορμονών μπορεί να είναι μια θεραπεία για ανδρογόνο αλωπεκία. Επικεντρώνεται στην παροχή της ορμόνης οιστρογόνου για την υποστήριξη των μειωμένων επιπέδων μιας γυναίκας. Η μινοξιδίλη είναι πιο αποτελεσματική, επομένως έχει αντικατασταθεί ως θεραπεία επιλογής.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here