Φαρμακευτική εταιρία τεχνολογία: Πώς αξιοποιούνται τα μεγάλα δεδομένα και η τεχνητή νοημοσύνη

Φαρμακευτική εταιρία τεχνολογία: Τα μεγάλα δεδομένα και η τεχνητή νοημοσύνη (AI) έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν την κλινική αποτελεσματικότητα και την ανακάλυψη φαρμάκων αποκωδικοποιώντας μεγάλα σύνολα δεδομένων σε ενεργές πληροφορίες. Κατά τα επόμενα δύο χρόνια, τα μεγάλα δεδομένα και η τεχνητή νοημοσύνη θα αποτελούν τη βάση στον τομέα των φαρμακευτικών προϊόντων και θα είναι επίσης οι τομείς όπου προβλέπεται να πραγματοποιηθούν οι περισσότερες επενδύσεις, σύμφωνα με την έκθεση DigitalData’s Digital Transformation and Emerging Technology in the Healthcare Industry.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες που παραμελούν να εφαρμόσουν μεγάλα δεδομένα και τεχνητή νοημοσύνη θα μείνουν πίσω από εκείνες που αξιοποιούν τις ευκαιρίες που αντιπροσωπεύουν οι τεχνολογίες. Ωστόσο, το μεγαλύτερο εμπόδιο στον ψηφιακό μετασχηματισμό για τις φαρμακευτικές εταιρείες είναι η έλλειψη δεξιοτήτων. Οι φαρμακευτικές εταιρείες πρέπει επομένως να δημιουργήσουν στρατηγικές συμμαχίες με τεχνολογικές εταιρείες για εξειδίκευση, προκειμένου να ενισχύσουν τις ικανότητές τους σε αυτές τις τεχνολογίες.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες θα αγωνιστούν να προσλάβουν εργαζόμενους με εξειδικευμένη τεχνογνωσία λόγω της υψηλής ζήτησης και της χαμηλής προσφοράς. Οι ειδικευμένοι θα αναζητήσουν απασχόληση στις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας. Η οικοδόμηση εμπειρογνωμοσύνης στο σπίτι μπορεί να είναι χρονοβόρα και ακριβή. Λόγω της πολυπλοκότητας της τεχνολογίας, οι υφιστάμενοι υπάλληλοι στερούνται του χρόνου και των δυνατοτήτων που απαιτούνται για να γίνουν ικανοί με μεγάλα δεδομένα και AI. Η παραδοσιακή απόκτηση νέων επιχειρήσεων είναι πολύ επικίνδυνη και η καλύτερη επιλογή για τις φαρμακευτικές εταιρείες είναι να συνεργαστούν με καθιερωμένες εταιρείες τεχνολογίας για να εξασφαλίσουν αποτελεσματικές και αξιόπιστες λύσεις.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες αναγνωρίζουν ήδη την ευκαιρία που παρουσιάζουν τα Big Data και AI

Τα μεγάλα δεδομένα και η τεχνητή νοημοσύνη διαταράσσουν ήδη τη φαρμακοβιομηχανία. Το πρώτο φάρμακο που αναπτύχθηκε από την AI, το DSP-1181, λόγω της συνεργασίας μεταξύ της Sumitomo Dainippon Pharma και της βρετανικής εταιρείας AI Exscientia, έχει δοκιμαστεί σε ανθρώπους. Η διερευνητική φάση της έρευνας διήρκεσε λιγότερο από δώδεκα μήνες. Κατά μέσο όρο, οι συμβατικές ερευνητικές τεχνικές χρειάζονται 4,5 χρόνια για να το κάνουν αυτό. Η Exscientia εκτιμά ότι αυτό μπορεί να μειώσει το κόστος ανάπτυξης φαρμάκων κατά περισσότερο από 30%.

Επιπλέον, η Pharma titan GSK ανακοίνωσε πρόσφατα μια συνεργασία με τη NVIDIA για την ενίσχυση της υπολογιστικής ισχύος του νέου εργαστηρίου AI. Η NVIDIA είναι ένας πάροχος υπολογιστικών λύσεων που ειδικεύεται σε μονάδες επεξεργασίας γραφικών, αλλά προσφέρει επίσης επεξεργαστές, στοίβες λογισμικού υπερυπολογιστών και πλατφόρμες AI. Το εργαστήριο θα χρησιμοποιήσει το AI για να προωθήσει το σχεδιασμό και την ανάπτυξη φαρμάκων.

Τον Νοέμβριο του 2020, η Merck KGaA ανακοίνωσε συνεργασία με την Itkos. Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της Iktos, βασισμένη σε βαθιά γενετικά μοντέλα, βοηθά στη βελτίωση της ταχύτητας και της αποτελεσματικότητας στη διαδικασία ανακάλυψης φαρμάκων, σχεδιάζοντας αυτόματα εικονικά νέα μόρια που έχουν επιθυμητές δραστηριότητες για τη θεραπεία μιας δεδομένης ασθένειας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here