Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Οι στόχοι του οργανισμού για το 2021

Η συνέχιση της πανδημίας απειλεί να αναστείλει τη σκληρή παγκόσμια πρόοδο της υγείας που επιτεύχθηκε τις τελευταίες δύο δεκαετίες – στην καταπολέμηση των μολυσματικών ασθενειών, για παράδειγμα, και στη βελτίωση της υγείας των μητέρων και των παιδιών.

Έτσι, το 2021, χώρες σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα για να επιδιορθώσουν και να ενισχύσουν τα συστήματα υγείας τους, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τα βασικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα, που έχουν ως αποτέλεσμα ορισμένα τμήματα του πληθυσμού να υποφέρουν πολύ περισσότερο από άλλα. Ο ΠΟΥ και οι συνεργάτες του θα είναι στο πλευρό τους. Θα εργαστούμε για να βοηθήσουμε τις χώρες να ενισχύσουν την ετοιμότητα για πανδημίες και άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Δημιουργία παγκόσμιας αλληλεγγύης για παγκόσμια ασφάλεια υγείας

Ο ΠΟΥ θα συνεργαστεί με χώρες για να βελτιώσει τη δική του ετοιμότητα για πανδημίες και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στην υγεία. Αλλά για να είναι αποτελεσματικό, θα διασφαλίσουμε ότι οι χώρες θα συνεργαστούν. Πάνω απ ‘όλα, αυτή η πανδημία μας έχει δείξει ξανά και ξανά, ότι κανείς δεν είναι ασφαλής έως ότου όλοι είναι ασφαλείς.

Επιτάχυνση της πρόσβασης σε δοκιμές, φάρμακα και εμβόλια COVID-19

Μια κορυφαία προτεραιότητα το 2021 θα είναι να συνεχίσουμε το έργο μας στους τέσσερις πυλώνες του ACT-Accelerator, να επιτύχουμε ισότιμη πρόσβαση σε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια, δοκιμές και θεραπείες και να διασφαλίσουμε ότι τα συστήματα υγείας είναι αρκετά ισχυρά για να τα παραδώσουν. Η απόκτηση αποτελεσματικών εργαλείων σε όλους όσους τα χρειάζονται θα είναι το κλειδί για τον τερματισμό αυτής της πρώτης, οξείας φάσης της πανδημίας και για την επίλυση των κρίσεων υγείας και οικονομίας που προκάλεσε.

Προώθηση της υγείας για όλους

Ένα από τα πιο καθαρά μαθήματα που μας έχει διδάξει η πανδημία είναι οι συνέπειες της παραμέλησης των συστημάτων υγείας μας. Το 2021 ο ΠΟΥ θα συνεργαστεί και στα τρία επίπεδα του Οργανισμού και με συνεργάτες σε όλο τον κόσμο για να βοηθήσει τις χώρες να ενισχύσουν τα συστήματα έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στο COVID-19 και να προσφέρουν όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας που απαιτούνται για να διατηρήσουν τα άτομα όλων των ηλικιών υγιή.

Αντιμετώπιση των ανισοτήτων στην υγεία

Η πανδημία COVID-19 επέστησε την προσοχή στις βαθιές ανισότητες που εξακολουθούν να υφίστανται μεταξύ και εντός των χωρών, ορισμένες από τις οποίες επιδεινώνονται και κινδυνεύουν να διευρυνθούν ακόμη περισσότερο. Το 2021 θα βασιστούμε στα πιο πρόσφατα δεδομένα του ΠΟΥ και θα στηριχθούμε στις διεθνείς δεσμεύσεις (και τις υπάρχουσες εργασίες) για την προώθηση της καθολικής κάλυψης για την υγεία και την αντιμετώπιση των ευρύτερων καθοριστικών παραγόντων της υγείας. Θα συνεργαστούμε με χώρες για την παρακολούθηση και την αντιμετώπιση των ανισοτήτων στον τομέα της υγείας που σχετίζονται με κρίσιμα ζητήματα, όπως εισόδημα, φύλο, εθνικότητα, διαβίωση σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές ή μειονεκτικές αστικές περιοχές, εκπαίδευση, συνθήκες απασχόλησης και αναπηρία.

Παροχή παγκόσμιας ηγεσίας στην επιστήμη και τα δεδομένα

Ο ΠΟΥ θα παρακολουθεί και θα αξιολογεί τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις γύρω από το COVID-19 και μετά, εντοπίζοντας ευκαιρίες για την αξιοποίηση αυτών των εξελίξεων για τη βελτίωση της παγκόσμιας υγείας. Θα υποστηρίξουμε και θα ενισχύσουμε την αριστεία, τη συνάφεια και την αποτελεσματικότητα των δικών μας βασικών τεχνικών λειτουργιών, για να παρέχουμε στον κόσμο τις καλύτερες τεκμηριωμένες συστάσεις για τη δημόσια υγεία σε θέματα που κυμαίνονται από Αλτσχάιμερ έως Ζίκα.ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here