Νέα πρόκληση Ερντογάν: Πριν την επίσκεψη Τσαβούσογλου διάβασε στίχους από το Κοράνι στην Αγία Σοφία


Μετά τα εγκαίνια του τεμένους στην πλατεία Ταξίμ, ο Τούρκος πρόεδρος διάβασε το Κοράνι μέσα στην Αγία Σοφία, δύο 24ωρα πριν από την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα.

Συνεχίζει να τορπιλίζει το κλίμα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μόλις δύο ημέρες πριν από την άφιξη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου αρχικά στη Θράκη και έπειτα στην Αθήνα.

Με αφορμή την αυριανή 568η επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και μετά τα εγκαίνια του τεμένους στην πλατεία Ταξίμ, ο Ερντογάν διάβασε σε μαθητές ισλαμικών σχολείων στίχους από το Κοράνι μέσα στην Αγία Σοφιά.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου έναν χρόνο η Αγία Σοφία είχε μετατραπεί σε τζαμί, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος εγκαινίασε το τέμενος στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού. Από την εποχή που ήταν δήμαρχος του τουρκικής μεγαλούπολης επαναλάμβανε εμμονικά ότι ένα τέμενος απουσιάζει από την πλατεία Ταξίμ, όπου το μόνο ορατό κτίριο θρησκευτικής λατρείας, ήταν η ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία της Αγίας Τριάδας.

Η οικοδόμηση του τεμένους, που ξεκίνησε το 2017, προκάλεσε έντονες επικρίσεις, καθώς ορισμένοι κατηγόρησαν τον κ. Ερντογάν ότι επιδιώκει να εξισλαμίσει την χώρα και να υποσκελίσει τον ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Κεμάλ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ