Ομορφιά Χείλη: Μυστικά για απαλά χείλη [vid]


Όπως και με κάθε άλλο σημείο του δέρματός μας, το νούμερο ένα μυστικό για απαλό και σφριγηλό δέρμα είναι η σωστή περιποίηση και φροντίδα. Δεν αρκεί ωστόσο να αγοράσετε όλα εκείνα τα προϊόντα που υπόσχονται απαλά και ακαταμάχητα χείλη για φίλημα, εάν δεν εφαρμόζετε την ίδια στιγμή την ίδια στρατηγική περιποίησης ολιστικά και από μέσα προς τα έξω. Με άλλα λόγια το πώς φέρεστε στα χείλη σας, οι συνήθειες της διατροφής σας, η μη επαρκής λήψη νερού και ύπνου, το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ μπορούν να βλάψουν την υγεία των χειλιών σας –  και όχι μόνο.

Ακολουθούν 4 βασικά tips για την περιποίηση των χειλιών σας

  • Ξεκινήστε λοιπόν εντάσσοντας στην καθημερινότητά σας το H2O. Λέμε συχνά ότι αποτελούμαστε στη πλειονότητά μας από νερό, όμως συχνά επίσης ξεχνάμε να καταναλώνουμε επαρκώς νερό μέσα στη μέρα. Εάν το απλό νερό της βρύσης δεν σας προκαλεί για να το πιείτε, δοκιμάστε να επενδύσετε σε ένα καλό παγούρι που σας ανοίξει την όρεξη – ή μάλλον καλύτερα τη δίψα –  και ακόμη προσθέστε το νερό σας βότανα και φρούτα για ακόμη πιο απολαυστικό και γευστικό αποτέλεσμα.

 

  • Tip νούμερο 2. Κάντε απολέπιση, αλλά μην το παρακάνετε και επιλέξτε να χρησιμοποιήσετε απαλά ή και φυσικά ακόμη προϊόντα scrub. Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε το δικό σας απολεπιστικό προϊόν με συστατικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας. Μια ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο και να το αναμείξετε με ζάχαρη ή θαλασσινό αλάτι. Επιλέξτε να κάνετε απαλές και κυκλικές κινήσεις, καθώς απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια των χειλιών σας.

 

  • Επόμενο βήμα, η σωστή ενυδάτωση των χειλιών σου με ένα θρεπτικό balm. Το βούτυρο καριτέ είναι μια εξαιρετική φυσική επιλογή ενυδάτωσης. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πανθενόλη ή καστορέλαιο.

 

  • Επενδύστε σε ένα προϊόν ενυδάτωσης με αντηλιακά φίλτρα. Η προστασία των χειλιών, όπως και του υπόλοιπου σώματός μας από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου είναι must που δεν πρέπει να αμελούμε.

 

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ