CDC ΗΠΑ: Οδηγίες για την καρδιακή φλεγμονή μετά το εμβόλιο COVID-19


CDC ΗΠΑ: Οι περισσότεροι ασθενείς βελτιώθηκαν γρήγορα μετά τη θεραπεία και ανάπαυση, είπαν τα CDC. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έχουν εκδώσει κλινικές συστάσεις για τη διαχείριση της μυοκαρδίτιδας και της περικαρδίτιδας, της φλεγμονής της καρδιάς, σε εμβολιασμένα άτομα μετά από ειδήσεις ότι ο οργανισμός ερεύνησε έναν μικρό αριθμό νεαρών ενηλίκων και εφήβων που μπορεί να έχουν βιώσει καρδιακά προβλήματα μετά τον εμβολιασμό COVID-19.

Δεν υπάρχει σαφής σύνδεση με το εμβόλιο αυτή τη στιγμή. Τα CDC είπαν ότι οι αυξανόμενες αναφορές για καρδιακά προβλήματα έχουν αυξηθεί μετά τον εμβολιασμό mRNA COVID-19 (Pfizer, Moderna) από τον Απρίλιο, ειδικά σε άνδρες εφήβους και νεαρούς ενήλικες ηλικίας 16 ετών και άνω.

Ένα τέτοιο μοτίβο δεν έχει παρατηρηθεί σε εκείνους που έλαβαν το εμβόλιο μιας δόσης της Johnson & Johnson.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ασθενείς βελτιώθηκαν γρήγορα μετά τη θεραπεία και ανάπαυση.

Τα συμπτώματα συνήθως άρχισαν εντός αρκετών ημερών από τον εμβολιασμό και συχνότερα εμφανίστηκαν μετά τη δεύτερη δόση. Δεν είναι ακόμη σαφές πόσες αναφορές έχουν περικοπεί και ένας εκπρόσωπος των CDC αρνήθηκε να κυκλοφορήσει έναν αριθμό όταν του ζητήθηκε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι ο αριθμός των αναφερόμενων κρουσμάτων είναι “σπάνιος δεδομένου του αριθμού των δόσεων εμβολίου που χορηγούνται”. “Τα CDC συνεχίζουν να συνιστούν εμβολιασμό COVID-19 για όλους ηλικίας 12 ετών και άνω, δεδομένου του κινδύνου ασθένειας COVID-19 και σχετικών, πιθανώς σοβαρών επιπλοκών, όπως μακροχρόνια προβλήματα υγείας, νοσηλεία, ακόμη και θάνατο”, έγραψε το πρακτορείο. . Τα CDC συμβούλεψαν να αναφέρουν όλες αυτές τις περιπτώσεις καρδιακών προβλημάτων μετά τον εμβολιασμό στο σύστημα παρακολούθησης της χώρας, VAERS.

Η υπηρεσία συνέστησε στους κλινικούς ιατρούς να αναζητήσουν συμπτώματα, όπως πόνο στο στήθος, δύσπνοια και αίσθημα παλμών και να θεωρήσουν την αιτία της μυοκαρδίτιδας και της περικαρδίτιδας, ενώ αποκλείουν επίσης άλλες αιτίες πίσω από την καρδιακή φλεγμονή.

“Σε αυτόν τον νεότερο πληθυσμό, τα στεφανιαία συμβάντα είναι λιγότερο πιθανό να είναι πηγή αυτών των συμπτωμάτων”, ανέφερε η υπηρεσία. Εάν ο ασθενής παρουσιάζει συμπτώματα, οι κλινικοί γιατροί θα πρέπει να ρωτήσουν σχετικά με την κατάσταση εμβολιασμού COVID-19 και το σχετικό ιατρικό, ταξιδιωτικό και κοινωνικό ιστορικό, σύμφωνα με τα CDC.

“Για την αρχική αξιολόγηση, σκεφτείτε ένα ΗΚΓ, ένα επίπεδο τροπονίνης και φλεγμονώδεις δείκτες όπως τη C-αντιδρώσα πρωτεΐνη και τον ρυθμό καθίζησης ερυθροκυττάρων.

Στη ρύθμιση του φυσιολογικού ΗΚΓ, η τροπονίνη και οι φλεγμονώδεις δείκτες, η μυοκαρδίτιδα ή η περικαρδίτιδα είναι απίθανα”, αναφέρει η οδηγία.

“Για ύποπτα περιστατικά, εξετάστε το ενδεχόμενο να συμβουλευτείτε την καρδιολογία για βοήθεια σχετικά με την καρδιακή αξιολόγηση και διαχείριση.

Η αξιολόγηση και η διαχείριση μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με την ηλικία του ασθενούς, την κλινική παρουσίαση, τις πιθανές αιτίες ή την πρακτική προτίμηση του παρόχου.” Κατά τη διάρκεια παρακολούθησης με ασθενείς που εμφάνισαν μυοκαρδίτιδα, οι κλινικοί ιατροί χρησιμοποίησαν οδηγίες από την Αμερικανική Ένωση Καρδιάς και το Αμερικανικό Κολλέγιο Καρδιολογίας

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ