Κορωνοϊός Μετάλλαξη: Εντοπίστηκε στην Ελλάδα το νέο στέλεχος του ιού

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεταλλαγμένο στέλεχος εντοπίστηκε σε δείγματα που είχαν εξεταστεί από το Ίδρυμα Ιατροβιοτεχνολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Τέσσερα δείγματα διαπιστώθηκε πως ανήκαν στο νέο, μεταλλαγμένο στέλεχος του Sars Cov 2, για το οποίο οι επιστήμονες εκτιμούν πως είναι πιθανό να μεταδίδεται πιο εύκολα, χωρίς απαραίτητα να είναι πιο επικίνδυνο από τα άλλα στελέχη του νέου κορωνοϊού που κυκλοφορούν.

Πέντε Έλληνες πολίτες και ένας Βρετανός υπήκοος που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό κατά την άφιξή τους με πτήση από τη Μεγάλη Βρετανία την Κυριακή και όταν πέρασαν από μοριακό τεστ τέσσερις από αυτούς εντοπίστηκαν να φέρουν τη μετάλλαξη του SARS-CoV-2 που έχει παρουσιάσει τεράστια μεταδοτικότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όλοι τους παραμένουν φρουρούμενοι σε ξενοδοχείο καραντίνας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Δεν αποκλείστηκε η πιθανότητα η ανίχνευση του μεταλλαγμένου στελέχους να οδήγησε την κυβέρνηση στην απόφαση για πιο αυστηρό lockdown τις επόμενες ημέρες, που ανακοινώθηκε χθες εκτάκτως από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

 

ΠΗΓΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και γιατι ο μαλακογκαυλης Πετσας δεν μας το ειπε;Μη μαθουμε οτι ειμαστε μπατε σκυλοι;Και ποιος ειναι πλεον ειδικος,εφ’οσον την επιτροπη την εχουνε χεσμενη;Ο Νικ;Ο Μπικ;Ο Μπιν ή ο Γκαουμπιν;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here