Ντουμπάι κορωνοϊός: Εντοπίστηκε θετικό κρούσμα κατά την επιστροφή τους

Ντουμπάι κορωνοϊός: Εντοπίστηκε θετικό κρούσμα κατά την επιστροφή τους. 207 rapid test πραγματοποιήθηκαν χθες στους ταξιδιώτες από Ντουμπάι με 1 από αυτά να βγαίνει θετικό. 

Το αποτέλεσμα αυτό χτύπησε το καμπανάκι  στις αρμόδιες αρχές, καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αφιχθούν κι άλλοι Έλληνες που πέρασαν την περίοδο των εορτών στα Εμιράτα. Οι Αρχές ανησύχησαν από την πρώτη στιγμή που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες Ελλήνων, ανάμεσα τους και επώνυμοι, οι οποίοι συμμετείχαν σε πάρτι με άκρατο συνωστισμό.

Η συγκεκριμένη πτήση προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» στις 2.05 το μεσημέρι και για το λόγο αυτό στο αεροδρόμιο βρέθηκαν κλιμάκια του ΕΟΔΥ, που έκαναν ελέγχους. Με το θέμα ασχολήθηκε προσωπικά ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος έχει δώσει εντολή να γίνουν rapid test σε όλους τους επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης. Οι επιβάτες της πτήσης από Ντουμπάι θα έπρεπε να έχουν πάνω τους υποχρεωτικά αρνητικά αποτελέσματα από μοριακό τεστ των τελευταίων 72 ωρών, που θα έχουν κάνει στο Ντουμπάι. Όποιος επιβάτης δεν θα είχε μαζί του αυτό το τεστ δεν θα γίνεται δεκτός στη χώρα. Τέλος, όλοι οι επιβάτες της πτήσης θα μπουν σε 3 ήμερη καραντίνα.

Οι Ελληνικές Αρχές ανησυχούν εξαιτίας του γεγονότος  ότι μετά τα πάρτι και τις εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς, παρατηρήθηκε στο Ντουμπάι έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η επόμενη πτήση από Ντουμπάι για Αθήνα είναι στις 6 Ιανουαρίου.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here