Βρετανία κορωνοϊος 2021: 54,990 νέες περιπτώσεις θετικών κρουσμάτων

Βρετανία κορωνοϊος 2021: 54,990 νέες περιπτώσεις θετικών κρουσμάτων ανέφερε η Βρετανία την Κυριακή (03/ 1) και 454 ακόμα θανάτους, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι ενδέχεται να υπάρξουν αυστηρότεροι περιορισμοί στο Covid-19. Ανησυχίες ότι το σύστημα βαθμίδας μπορεί να μην είναι αρκετό για να επαναφέρει τον ιό υπό έλεγχο σήμαινε περιορισμούς. “Υπάρχει προφανώς μια σειρά σκληρότερων μέτρων που θα πρέπει να εξετάσουμε“, είπε. Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Τζόνσον επέμεινε ότι τα σχολεία ήταν ασφαλή και συμβούλεψε τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους σε περιοχές όπου το επέτρεπαν οι κανόνες.

 

“Δεν υπάρχει αμφιβολία στο μυαλό μου ότι τα σχολεία είναι ασφαλή και ότι η εκπαίδευση αποτελεί προτεραιότητα”, ανέφερε.  Μεγάλο μέρος της Αγγλίας ζει ήδη υπό αυστηρότερο περιορισμό στο πλαίσιο ενός συστήματος 4 βαθμίδων που έχει σχεδιαστεί για να σταματήσει την εξάπλωση του ιού και να προστατεύσει το εθνικό σύστημα υγείας. Η απάντηση της βρετανικής κυβέρνησης έχει επικριθεί έντονα. Ωστόσο, ο εμβολιασμός πρόκειται να επιταχυνθεί τη Δευτέρα, με τις πρώτες 530.000 δόσεις του πρόσφατα εγκεκριμένου φαρμάκου που αναπτύχθηκαν από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την AstraZeneca έτοιμες να χορηγηθούν, δήλωσε ο κ. Τζόνσον. Ήλπιζε ότι τους επόμενους τρεις μήνες θα νοσηλεύονταν “δεκάδες εκατομμύρια”.

Το μεγαλύτερο συνδικάτο εκπαιδευτικών του ΗΒ ανέφερε ότι τα σχολεία στην Αγγλία πρέπει να παραμείνουν κλειστά για τουλάχιστον δυο βδομάδες μετά τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές. Ορισμένες τοπικές αρχές και συνδικάτα έχουν προειδοποιήσει να μην ξανανοίξουν σχολεία και έχουν απειλήσει να δράσουν ενάντια στις κυβερνητικές συμβουλές. Άλλοι αναφέρουν ότι το κλείσιμο επιχειρήσεων έχει επίσης επιβλαβείς επιπτώσεις στους φοιτητές. Η Mary Bousted, γενική γραμματέας της Εθνικής Ένωσης Εκπαίδευσης, είπε ότι όλα τα σχολεία πρέπει να κλείσουν για να σταματήσουν τα νοσοκομεία της χώρας να κατακλύζονται. “Γνωρίζουμε ότι οι μαθητές μπορούν πλέον να μεταδώσουν τον ιό μέσω των σπιτιών τους, στις οικογένειές τους και στην κοινότητα”.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here