Ανασχηματισμός 2021: «Κλείδωσε» – Στις 12 οι ανακοινώσεις

Στις 12:00, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, θα πραγματοποιηθούν ανακοινώσεις για τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης

Τέλος στο θρίλερ ανασχηματισμού, καθώς όπως ανακοινώθηκε, στις 12:00 στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θα ανακοινωθεί η νέα σύνθεση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Κλείδωσαν» οι αποφάσεις του Πρωθυπουργού για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας θα γνωρίζουμε ποιοι υπουργοί θα αλλάξουν πόστο, ποιοι θα απομακρυνθούν και ποια είναι τα νέα πρόσωπα που εισέρχονται στα υπουργεία.

Βασική επιδίωξη του πρωθυπουργού με τον ανασχηματισμό είναι να ενισχύσει το κυβερνητικό σχήμα, τοποθετώντας ανθρώπους – κλειδιά σε κρίσιμες θέσεις. Με δεδομένο μάλιστα ότι η νέα χρονιά μόλις ξεκίνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να στείλει το μήνυμα του restart και της φυγής προς τα εμπρός.

Η έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού και η μείωση της έντασης στα ελληνοτουρκικά δημιουργούν το κατάλληλο timing που αναζητούσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να ανακατέψει την κυβερνητική τράπουλα.

Όλα τα ονόματα – Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν
Ο επικείμενος ανασχηματισμός έχει μία μεγάλη παραδοξότητα, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα γράφονται και ακούγονται τις τελευταίες ώρες.

Οι περισσότεροι εκ των υπουργών θα μείνουν αμετακίνητοι, παρά τα όσα διέρρεαν το προηγούμενο διάστημα ότι θα πρόκειται για έναν σαρωτικό ανασχηματισμό.

Όπως όλα δείχνουν οι περισσότεροι βασικοί υπουργοί θα παραμείνουν στα πόστα τους. Για πολλούς και διαφόρους λόγους. Εν μέσω πανδημίας και εν μέσω ελληνοτουρκικής κρίσης δεν είναι εύκολο πράγμα να μετακινήσεις Δένδια, Παναγιωτόπουλο, Κικίλια και Σταϊκούρα. Στα ονόματα αυτά προσθέτουμε ως αμετακίνητους τους κυρίους Πιερρακάκη και Χρυσοχοϊδη.

Μετακινήσεις θα έχουμε αρκετές καθώς τα «γράψε-σβήσε» σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πάντα αρκετά.

Λέγεται και ακούγεται εντόνως ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα αναλάβει ο Μάκης Βορίδης με διευρυμένες αρμοδιότητες που ενδέχεται να απορροφήσουν και το υπουργείο προστασίας του πολίτη.

Σε θέση αναβάθμισης αναμένεται να βρεθεί και ο Θεόδωρος Λιβάνιος που μέχρι τώρα είναι υφυπουργός Εσωτερικών και έχει δώσει άριστα δείγματα γραφής.

Μετακινούμενος φαίνεται να είναι και ο Στέλιος Πέτσας που οδεύει προς οικονομικό υπουργείο.

Παρά τα όσα γράφονται και λέγονται, είναι μάλλον απίθανο να μείνουν εκτός κυβέρνησης ο Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά και η Νίκη Κεραμέως.

Είναι απόλυτα δεδομένη η είσοδος βουλευτών της ΝΔ σε υφυπουργεία.

Για την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου έχουν ακουστεί τα ονόματα των: Βουλευτή Επικρατείας Χρήστου Ταραντίλη, του Σπήλιου Λιβανού, αλλά και της Σοφίας Ζαχαράκη.

Στην κυβέρνηση φαίνεται να μπαίνουν επίσης οι: Θεόδωρος Ρουσσόπουλος, Σοφία Βούλτεψη, Άννα Ευθυμίου, Άγγελος Συρίγος, Βασίλης Οικονόμου, Σταύρος Καλαφάτης και Κώστας Κατσαφάδος.

Βεβαίως όλα τα παραπάνω διακινούνται ως πληροφορίες και όχι ως τελικές αποφάσεις του πρωθυπουργού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here