Γιατί δε μπορώ να κολυμπήσω μετά την καταιγίδα

Γιατί δε μπορώ να κολυμπήσω μετά την καταιγίδα. Το κολύμπι στην αγαπημένη σας παραλία αμέσως μετά από μια καταιγίδα μπορεί να θέσει σημαντικό κίνδυνο την υγεία σας, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Εάν ποσότητα μη επεξεργασμένου νερού έχει φτάσει στη θάλασσα, θα μπορούσε να φέρει ένα μείγμα απορριμμάτων και πετρελαίου, αλλά και λύματα. Ο οργανισμός  NSW συνιστά να αποφεύγεται η κολύμβηση σε παραλίες τουλάχιστον μία ημέρα μετά από έντονες βροχοπτώσεις και έως και τρεις ημέρες σε περιοχές κολύμβησης εκβολών ποταμών. Αυτό οφείλεται στην επιφανειακή απορροή στο βρόχινο νερό, η οποία δημιουργήθηκε από την αστικοποίηση. Η επιφανειακή οδός εκτός των υδάτων απορρίπτει σοβαρές ποσότητες βακτηρίων, ανθρώπινων και ζωικών αποβλήτων και εκατοντάδες πλαστικών απορριμμάτων.

 

Τα θαλάσσια ύδατα ενδέχεται να είναι μολυσμένα λύματα και πετρέλαιο μεταφέρουν βακτήρια, παράσιτα και ιούς, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ποικιλία ασθενειών. Τα σκοτεινά νερά περιέχουν υψηλά επίπεδα βακτηρίων που θα μπορούσαν να αρρωστήσουν τους κολυμβητές. Σε ολόκληρο τον κόσμο διεξάγονται έρευνες σχετικά με τους κινδύνους των βροχοπτώσεων και τους κινδύνους του σέρφινγκ ή της κολύμβησης κατά τη διάρκεια ή μετά τη βροχή. Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν οι κολυμβητές και οι κολυμβητές έρχονται σε επαφή με μολυσμένα λύματα μολύνουν ένα ευρύ φάσμα ασθενειών. Η γαστρεντερίτιδα ή το γαστρεντερικό, εξαπλώνεται με την κατάποση παθογόνων βακτηρίων στο μολυσμένο από τα κόπρανα νερό. Τα συμπτώματα είναι έμετος, διάρροια, πόνος στο στομάχι, ναυτία, κεφαλαλγία και πυρετός.

Άλλες διαταραχές που οφείλονται στο μολυσμένο νερό περιλαμβάνουν ηπατίτιδα, αναπνευστική νόσο, προβλήματα στο αυτί, τη μύτη και το φάρυγγα, γαστρεντερική δυσεντερία, δερματικά εξανθήματα και λοιμώξεις του ματιού και του αυτιού. Η κατάποση ή η εισπνοή του μολυσμένου νερού από τη μύτη ή το στόμα σας ή η παραμονή στο νερό με ανοιχτό τραύμα/ πληγή -μετά από βροχή- σχεδόν σίγουρα θα προκαλέσει μόλυνση. Τα βακτήρια του στρεπτόκοκκου, γνωστά και ως Strep, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές λοιμώξεις.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here