Φθηνοί αντιπερισπασμοί Ερντογάν: Εγκαινίασε τον ψηλότερο πύργο στην Ευρώπη ενώ η φτώχεια «θερίζει»


Ο πύργος ονομάστηκε Camlica και κατά τον Ερντογάν η αστάλινη κεραία των 168 μέτρων θα είναι το νέο σύμβολο της Κωνσταντινούπολης

Σε ένα ακόμα σόου εσωτερικής κατανάλωσης που δεν πείθει, προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εγκαινιάζοντας ανήμερα της θλιβερής επετείου της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, τον υποτιθέμενο υψηλότερο κτίριο της Ευρώπης με μόλις… 49 ορόφους.

Συγκεκριμένα, το νέο «καμάρι» του Ερντογάν, έχει ύψος 587 μέτρα με 49 ορόφους και δυνατότητα 100 παράλληλων εκπομπών από τα FM. To κόστος του νέου πύργου τηλεπικοινωνιών, ανέρχεται σε 48,5 εκατομμύρια δολάρια την ώρα που συνεχίζεται η κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας.

Ο πύργος ονομάστηκε Camlica και κατά τον Ερντογάν η αστάλινη κεραία των 168 μέτρων θα είναι το νέο σύμβολο της Κωνσταντινούπολης.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με την ΕΡΤ ο πρόεδρος της Τουρκίας προωθεί και την κατασκευή της διώρυγας της Κωνσταντινούπολης, με προϋπολογισμό 8 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Πρώτα ο Θεός, προς τα τέλη Ιουνίου, βάζουμε τα πρώτα θεμέλια της διώρυγας της Κωνσταντινούπολης με σκοπό να ενισχύσουμε την πόλη μας», τόνισε σε ομιλία του, θριαμβολογώντας ότι και ο τηλεπικοινωνιακός ουρανοξύστης θα ενισχύσει τον τουρισμό στην Κωνσταντινούπολη, ως αξιοθέτατο και «σύμβολο της εξέλιξης στην εποχή της τεχνολογίας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ