Ζευγάρια- έρευνα: Τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια είναι αυτά που καβγαδίζουν

Ζευγάρια- έρευνα: Τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια είναι αυτά που καβγαδίζουν. Καμία σχέση δεν είναι τέλεια, και κάθε ζευγάρι έχει το δικό του μερίδιο. Ωστόσο, αυτό που διαχωρίζει τα ευτυχισμένα ζευγάρια από τα δυστυχισμένα είναι ο τρόπος χειρισμού των επιχειρημάτων.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια όταν τσακώνονται που κάνουν τα επιχειρήματά τους πιο παραγωγικά. Η γνώση αυτών των συμπεριφορών μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε και τη δική σας σχέση. Όλα τα ζευγάρια είναι μοναδικά, αλλά ορισμένες συνήθειες αποδεικνύονται πιο αποτελεσματικές όσον αφορά τις διαφωνίες.

Σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να πιστεύετε, ο σωστός τρόπος μπορεί να είναι υγιής και να ενισχύσει τη σχέση σας. “Όταν τα ζευγάρια τσακώνονται, αυτό αποτελεί ένδειξη ότι αισθάνονται αρκετά άνετα να εκφράσουν τις διαφορές τους χωρίς να νιώθουν ότι ολόκληρη η σχέση τους θα μπορούσε να καταρρεύσει”, αναφέρει η ειδικός σε θέματα σεξ και σχέσεων Megan Stubbs. Το να “εμφιαλώνεις” τα συναισθήματά σου δεν είναι σωστό, αλλά ούτε και το να εκρήγνυνται στο σύντροφο σου και να τον  κάνεις να νιώσει άσχημα. Αν αισθάνεστε ότι οι αντιπαραθέσεις  σας είναι πιο καταστροφικές από παραγωγικές, προσπαθήστε να δώσετε προσοχή σε πράγματα που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια όταν μαλώνουν.

  1. Δεν μιλούν προσβλητικά και δεν χαρακτηρίζουν τον/ ην σύντροφό τους. Ο σκοπός είναι να λυθεί η παρεξήγηση και όχι να μειώσουν το ταίρι τους.
  2. Δεν ξεθάβουν θέματα του παρελθόντος σα να τα κρατάνε στο χρονοντούλαπο για να τα ξεφουρνίσουν όταν και όπως τους βολεύει. Μένουν στο παρόν.
  3. Η αναζήτηση συμβιβαστικής λύσης είναι ουσιαστική και απαιτεί την ακρόαση του συνομιλητή -συντρόφου μας.
  4. Σε μια υγιή σχέση, κανείς δεν δίνει τον αγώνα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  για να έχει κάποιον με το μέρος τους. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια γνωρίζουν ότι είναι ομάδα, και εάν θέλουν να κάνουν τη σχέση να δουλέψει, πρέπει να τα βρουν μεταξύ τους”.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here