Μουσική και ψυχική υγεία: Για να αισθανθείς χαρούμενος τραγούδα

Μουσική και ψυχική υγεία: Για να αισθανθείς χαρούμενος τραγούδα! Για να αισθανθείτε πιο ευτυχισμένοι, να μειώσετε το άγχος σας και να  ζήσετε περισσότερο – ανεβάστε την ένταση της  μουσικής και τραγουδήστε! Επειδή το τραγούδι μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο, να μειώσει το άγχος και να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε.

Για παράδειγμα: Το τραγούδι παράγει ευχάριστα χημικά για τον εγκέφαλο, όπως η ωκυτοκίνη, που μειώνουν το άγχος και το άγχος. Η ωκυτοκίνη επίσης μειώνει τα συναισθήματα κατάθλιψης και μοναξιάς, που μας κάνει να αισθανόμαστε πιο συνδεδεμένοι με τον κόσμο. Οι ερευνητές βρήκαν επίσης ότι το τραγούδι ενισχύει την καρδιά. Επειδή το τραγούδι απαιτεί ελεγχόμενη αναπνοή, όπου εξαναγκάζεσαι να εκπνέεις ενώ τραγουδάς και εισπνέεις κατά τη διάρκεια των διακοπών. Αυτή η εργασία αναπνοής κατά τη διάρκεια του τραγουδιού λειτουργεί επίσης σε μεγάλες μυϊκές ομάδες στο ανώτερο σώμα και βοηθά στη βελτίωση της υγείας των πνευμόνων και των καρδιαγγειακών.

Στην πραγματικότητα, το τραγούδι παρέχει το ίδιο χαλαρωτικό αποτέλεσμα με την αναπνοή γιόγκα. Ένας άλλος λόγος που το τραγούδι είναι καλό για την υγεία σου; Κοινή μελέτη του Harvard και του Yale ανακάλυψε ότι το τραγούδι μειώνει τα επίπεδα της ορμόνης του στρες, βελτιώνει την ανοσία και ενισχύει το προσδόκιμο ζωής. Οι φυσιολογικές επιπτώσεις του τραγουδιού είναι αρκετά καλά τεκμηριωμένες. Για όσους αμφιβάλλουν για τη δύναμή του, απλά κοιτάξτε το τραγούδισμα των πουλιών: Όταν τα αρσενικά πτηνά τραγουδούν στα θηλυκά πτηνά, ενεργοποιεί το κέντρο ευχαρίστησης του εγκεφάλου του αρσενικού.

Στην πραγματικότητα, οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι το αποτέλεσμα του τραγουδιού στους εγκεφάλους των πτηνών είναι παρόμοιο με το αποτέλεσμα των εθιστικών φαρμάκων στους ανθρώπινους εγκεφάλους. Αλλά υπάρχει μια σπείρα. Αυτό δεν συμβαίνει όταν τα πουλιά τραγουδούν μόνα τους.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here