Κορονοϊός εμβόλια: Γι αυτούς τους πολίτες ακυρώνεται η δεύτερη δόση


Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μάριος Θεμιστοκλέους  παραχώρησε δηλώσεις όπου ενημερώνει τους πολίτες, ότι όσοι έχουν νοσήσει από Κορονοιό από τον Ιανουάριο του 2021 και μετά δεν χρειάζεται να κλίσει ραντεβού για το εμβόλιο και όσο έχουν κάνει την 1η δόση θα τους ακυρωθεί με αυτόματο μήνυμα στο κινητό τους
Ποτέ θα εμβολιασθούν όσοι έχουν νοσήσει
  • Όπως τόνισε ο γραμματέας της πρωτοβάθμιας, οι νοσούντες από Κορωνοιο, μπορούν να αρχίσουν να εμβολιάζονται έξι μήνες μετά από την ημερομηνία νόσησης του. Επίσης όπως είπε όταν παρέλθουν οι 6 μήνες θα πηγαίνει στα κινητά τους αυτόματο μήνυμα υπενθύμισης για να κλείσουν το ραντεβού τους.
Ποτέ θα εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού
  • Σε αυτή την ερώτηση ο Κ. Μάριος Θεμιστοκλέους απάντησε ότι ο στόχος για να επιτευχθεί εξαρτάται από δυο παράγοντες οι οποίοι είναι:
  1. οι παραδόσεις των εμβολίων
  2. κατά ποσό οι πολίτες θα δεχθούν να κατοχυρώνουν τα ραντεβού τους ,όταν ανοίγει η πλατφόρμα που τους αντιστοιχεί ηλικιακά.
Πλατφόρμες που έχουν ανοίξει για τα εμβόλια
  • Σήμερα, ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 30-34 ετών. Τα εμβόλια που μπορεί εμβολιάζετε αυτή η ομάδα είναι της εταιρίας Pfizer,AstraZeneca,Moderna και Johnson & Johnson.
  • Στις 26 Μαΐου, άνοιξε η πλατφόρμα για τις ηλικίες από 35-39 ετών.Τα άτομα αυτής της κατηγορίας εμβολιάζονται και με τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια
  • Στις 20 Μαΐου είχε ανοίξει για τις ηλικιακές ομάδες από 40-44 ετών. Τα άτομα αυτής της κατηγορίας εμβολιάζονται και με τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια.
  • Στις 29/05 άνοιξε η πλατφόρμα για τους πολίτες από 18-29 ετών και οι οποίοι εμβολιάζονται αποκλειστικά με το εμβόλιο της εταιρίας Johnson & Johnson.

Επόμενο βήμα για όσους έχουν εμβολιασθεί

  • Το επόμενο βήμα για όσους έχουν κάνει τους εμβολιασμούς τους, είναι να του χορηγηθεί το πράσινο πιστοποιητικό κορωνοιού το οποίο παρουσιάσθηκε εχθές στην Αθήνα.
  • Αυτό θα αποδεικνύει ότι ένας πολίτης είναι εμβολιασμένος , είτε ότι έχει υποβληθεί σε εξέταση και είναι αρνητικός ,είτε ότι έχει νοσήσει.
Ακολουθεί βίντεο για το πράσινο πιστοποιητικό

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ